Stödstrumpor..

Känns som att det börjar bli dags ni.. Har kännt nu i två dagar när man stått och gått mycket och länge på jobbet, att det stramar i vaderna och fötterna blir väldigt trötta.. Dags att rota fram lite stödstrumpor tror jag.. Har för mig att jag har ett par liggandes sen flygetresan till Thailand. Kanske behöver inverstera i ett par riktigt pjucks att jobba i.. Har bara några sletna foppatofflor eller utgångna gympapjucks..

Men först dags att spendera pengar på mitt självförtroende.. Dags för frissan..

Se u later.. ♥

Färga hår eller inte e frågan..

Idag gick det bra att jobba.. Kände mig väldigt pigg o fräsch tills klockan blev tre.. Då tog all energi slut.. Tack o lov slutade jag jobba då.. Sprang upp o lämnade tillbaks gårdagens klänningsköp.. Sen fylldes energidepån på igen när jag hämtade upp världens bästa Angie för en sväng till ÖoB!
Efter det blev det eftermiddagsfika i solen på hennes altan..

Älsklingen jobbar över idag så jag kände ingen panik att åka hem.. Tog en snabbsväng på kungsmässan och i mataffären innan hemgång..

Nu e jag helt färdig så en dusch och sedan sängen låter som en plan just nu..

Imorn fick jag en tid till frisören! Äntligen dags.. Håret växer så det knakar, tacksamt förvisso när man sparar ut det, men det syns tydligt när man inte klippt sig på ett tag.. Tanken är att jag ska färga det oxå.. Har googlat en del på hårfärgning under graviditet o va jag kan läsa mig till så finns det inga forskningar i att det skulle skada fostret.. Har dock läst att det inte är att rekommendera dem första tre månaderna.. Dem har ju precis passerat nu.. Det värsta som kan hända är att håret missfärgas eller att färgen inte fäster så bra.. Mitt hår e i dagsläget i katastrofform så det får bära eller brista känner jag.. Känns iaf bättre att gå till en frisör istället för hemmafärgning!

Natti ♥

Protein C brist..

För ca tre år sedan fick min far reda på att han hade protein c brist genom sin företagshälsovård. Protein C brist menas med att blodet koagulerar fortare vilket gör att man har lättare för att få blodproppar.. Detta va kanske inte jätteförvånande då släkten på pappas sida har haft hur mycket proppar som hellst.
Min syster och jag fick iaf oxå göra en såkallad utredning vilket visade att jag hade fått ärva detta oxå men min syster klarat sig.. Glad för hennes skull..
Vanligtvis har gravida lättare att få proppar än vanligt men i mitt fall är det väldigt stor risk att jag får det.. Dels under graviditeten och dels under förlossningen.
Så för ca tre veckor sedan träffade jag en läkare som har ordinerat mig 1ST SPRUTA OM DAGEN UNDER HELA GRAVIDITETEN! Jag höll seriöst på att få frispel och funderade på om jag verkligen ville det här.. Men efter att ha tagit mig i kragen så har jag nu bitit ihop och är inne på spruta nr 25.. Jag tar dem själv i magen, under naveln, i fläsket.. Det e fruktansvärt obehagligt men det går.. Man får hela tiden tänka på varför man gör det..

Idag har jag vart på sjukhuset igen för att ta prover och kolla så dosen e ok.. Efter det åkte jag o mötte upp Angie på en lunchdate och tröstade mig själv med lite shopping! Funkar oftast.. Det blev lite smink, ett nagellack och en skinnjacka nu till våren.. Upptäckte att min gamla va för lite.. hrmm.. Blev även en klänning och en kofta.. Men klänningen får nog åka tillbaks till affären för den känns inte helt 100.. Lite för gullig för mig tror jag..

Nu ska jag ta igen mig lite innan det e dags för jobb imorn igen.. Känner mig fit for fight igen efter några dagars sängliggande..

Natti ♥

Kräkning nr 1..

Den här helgen började bra med 2 lediga dagar, efter myckert jobb, vilket jag verkligen kände att jag behövde.. Fredagen va lugn och likaså lördagen.. Älsklingen och jag va runt lite o kollade vagnar.. Det finns som sagt en djungel men det lutar fortfarande åt en ICandy Apple.. På kvällen hade vi lite mys hemma med färska räkor, aioli och grönsaker med dipp.. På söndagen hade jag tagit ett extra pass på jobbet.. Jag hann knappt mer än komma dit innan jag fick springa in på toaletten och spy.. Usch, fy och blä.. Eftersom jag inte spytt  en enda gång hittills i graviditeten kändes det konstig att börja göra det nu när jag går in i v 16 imorn.. Magsjuka går ju på jobbet oxå.. Jag fick iaf bita ihop och fick gjort mina måsten innan jag fick åka hem.. Va helt skakig, hade ont i huvudet hela dagen, kunde knappt äta och kände mig helt utslagen.. Så jag blev soffliggandes hela dagen.. E hemma från jobbet idag oxå.. Det känns mycket bättre idag iaf peppar peppar..

Imorn e jag ledig så på onsdag känns det som jag ska vara fit for fight igen!

Nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på Cornelis.. Kanske inte min idol men kan vara kul att se..

So long.. <3

Glad unge..



Hoppas man får en sån här glad och lättroad unge!!

Ledig fredag!

Det va inte igår man hade det.. Nu har jag jobbat 10 dagar på raken o känner mig helt färdig.. Har sovit gott inatt iaf och tog mig lite sovmorgon idag oxå. De va jag värd! Hade inte tänkt göra så mycket idag mer än att ta igen mig.. Men det ska iaf bli ett besök hos Kiropraktorn om en liten stund.. Min höft är i lite obalans.. Det trycker på Ichiasnerven, men gör mest ont i höften.. Sista jag va hos Kiropraktorn kändes det jättebra efteråt. Så jag ringde igår och fick en tid redan idag.. Ska bli spännande och se om jag hittar in dit (frölunda/högsbo nånstans).. vanligt vis kommer hon till jobbet men det e ett tag kvar och det känns dumt att vänta för att inte förvärra det ännu mer..

Återkommer kanske senare idag..

Ha en lovely fredag om inte annat! ♥

So long..

V 15 (14+1)

Ibland går tiden jättefort o ibland känns det verkligen som att tiden står still.. Men nu e jag redan i v 15.. Dem mest kritiska veckorna e över och det känns bra.. Jag mår bra igen, inga direkta krämper.. peppar peppar.. Ska till läkarn imorn för att kolla upp min ev magkatarr/gallsten imorn ändå.. Känns skönt att göra det så man vet iaf..

Igår jag en sväng på freeport med Angie.. Hittade en matta till hemmet, alltid något.. Vi va inne i en barnvagnsaffär oxå och kollade lite för skoj skull.. Det e ju ett tag kvar men ändå kul att kolla runt lite.. Det finns ju en del att välja på kan man säga.. Dock har både Maestro och jag snöat in oss på ICandy! Så himla fin och verkar rätt praktiskt oxå..

         

Vi får väl se hur det blir.. Dem e ju inte gratis heller direkt.. Och det mesta e ju tillbehör så det plockar gärna till fort.. Samtidigt som det känns som att det e värt det.. Man kan ju alltid hoppas på lite bidrag från någon nära sörjande... ;o) ♥


Det e dags för fredagsmys!!

Nyss hemkommen från en hektiskt dag på jobbet.. Folk handlar mat som om vi aldrig mer skulle öppna affären och div tekniska prylar har strulat om vart annat hela dagen.. Med andra ord - en helt vanlig fredag på jobbet! Det som e trevligt på fredagarna nu för tiden är att vi har fredagsmys även i lunchrummet, det bjuds på mingelmat, snacks, frukt och dryck! väldigt trevligt. Dock e det nog bara en liten tid nu framöver då vi e med i Arlas tävling - Sveriges bästa matglädje butik. Ett pris som kan jämföras med en oskarsstatyett fast inom matbutiker! Lite extra pepp för oss som sliter varje dag! Tacksam uppskattning iaf!

Fick ett tips idag på mitt saltlakrits begär - Turkisk peppar - fast den påsen med mjuka bitar i! Smakade på några o det verkar lovande! Alla tips tackas bockas för!



Så ikväll vankas det fredagsmys med tacos och turkisk peppar-götta!!

Ha en mysig kväll allihop för det tänker vi ha här hemma iaf! ♥

Cravings?!


 Tror inte jag har några större cravings än men detta e för j----la gött!! Nåt som jag e sugen på oxå är saltlakrits till mitt stora förtret.. Har läst att det inte e bra att äta för mycket lakrits under graviditeten.. Så det får man äta med andakt! Messmör rekommenderas däremot.. Skulle tippa på att det e för att det e rikt på järn och kalcium!!
Det enda jag INTE vill ha än så länge är kaffe, det funkar inte alls så nu dricks det thé i alla de smaker för fulla muggar..
Hörde föresten idag av en tjej på jobbet att när man ÄR väldigt sugen på kaffe under graviditeten KAN det va ett tecken på missfall (vilket det va i hennes fall, innan hon fick sina två barn hon har idag..) Finns ju dock många skrönor.. Men efter det så kändes det ju iaf bättre att man inte är sugen på det!

För övrigt känns magen bättre.. Pratade med barnmorskan nyss o hon tycker allt tyder på magkatarr.. Har som sagt vart lite stressad (inombords) sista tiden.. så vi hoppas inte det e värre än så.. Åkte ut till havet efter jobbet, tog med lite fika och en tidning och bara var en stund i solen, tystnaden och den friska luften. Hur skönt som hellst.. Ska röja lite hemma nu innan det blir soffhäng.. Har hyrt en film, hämnden, som det får blir lite senare!

Ha en trevlig kväll! ♥

Inte i form..

Har vart väldigt passiv dem senaste dagarna pga av dålig sinnesstämmning.. Har haft ont i magen och ryggen.. Nu känns det dock bättre..
Men går det inte över nu måste jag nog uppsöka läkarn igen.. Har fått en tid nästa vecka dock men vet inte jag orkar vänta dit om det fortsätter göra ont.. Det mest misstänkta verkar vara magsår, gallsten eller gallstensanfall.. Så nu försöker jag iaf tänka extra mycket på vad jag äter, har dock inte märkt nån direkt skillnad än.. Vila funkar bättre.. Har köpt mig en avslappningscd (nojjar mig en del ska tilläggas för både det ena o det tredje vilket gör attt jag har svårt att slappna av, kanske e därför jag har ont oxå stundtals?!) Men tack o lov har jag min psykolog Angie som får stå ut med det mesta nuförtiden ;o) Tack för att du finns baby! ♥

Nu e det time to work!

Ha en bra dag! Håller tummarna för att snön håller sig borta...

Helgen går fort..

Vart tog denna helgen vägen?! Tiden går rätt fort trots allt.. Dock har helgen vart trevlig.. förutom igår kväll.. Vi hade vart på Åbytravet på dagen, älsklingen och jag, simmat och badat lite grann.. Senare på kvällen åkte vi hem till Angela o micha för att se Melodifestivalen.. Efter den fick jag sån kramp i magen att vi va tvungna att åka hem.. Dock i övre magen, precis under brösten och det gjorde samtidigt ont bak i ryggen.. En riktigt skum känsla.. Jag kunde varken sitta, stå, eller ligga utan att det gjorde ont.. Så 00.30 var det raka vägen in till Mölndals akuten (kba hade stängt) efter att pratat med sjukvårdsrådgivningen. Fick ta blodtryck, feber, och EKG men allt va som det skulle.. Efteråt försvann smärtan.. Å idag e allt som det ska igen..
Sen blev/blir man väl extra nojjig pga av jag e gravid men det verkar inte vara någon fara med det iaf vilket är huvudsaken!

Idag va jag fit for fight igen så älsklingen och jag drog till Ullared en sväng och mötte upp syrran.. Vi shoppade lite småsaker och sen åt vi lite lunch innan hemfärd igen..

Ikväll blir de så lugnt det kan bli, solsidan och BB väntar...

Ha en bra kväll allesammans! ♥

Breaking news!

Djungeltrumman har gått på facebook så nu e det ingen hemligthet längre.. Får ju skylla mig själv förvissor som började lägga ut det här.. Tänkte börja lite försiktigt då jag tänkte att inte så många läser min blogg längre. Det va ju ett tag sedan jag skrev.. Men nu det e officiellt iaf o lika bra e väl det! Kul med alla gratulationer.. Både min o sambons telefoner går varma här idag! Så tack alla söta! Vi e superglada och ser väldigt mycket fram emot detta mirakel! Tiden går bara så långsamt.. Fast det e väl som med allt annat man längtar efter.. Rätt som det e så står man där ändå!

Idag e det fredag och jobb väntar.. Ikväll väntar fredagsmys med flygande jacob och lite götta! Ser fram emot en ledig helg sen!

Ha en bra fredag gott folk! ♥


Vänja sig vid tanken

Det tar allt ett tag att vänja sig vid tanken att vara gravid.. I början vågade man knappt tro på det.. I vecka 11 gjorde vi ett ultraljud och när man då fick se det lilla livet blev det mer verkligt. Att det faktiskt fanns någonting där inne.. Antar att det blir mer påtagligt när magen börja växa oxå men det tar ju ett tag.. Märker på byxor nu dock att det börjar röra på sig.. För min sambo va det oxå skönt att få se ultraljudet då han har svårare att ta det till sig när det inte syns direkt.. Jag känner ju dock i kroppen att det inte riktigt är som det brukar..


Här e prutten i v10+1


Den lilla bubblan är gulsäcken där prutten få näring innan moderkakan bildas..

♥ L


Let´s start over!

Hej på er gott folk!
Look who´s back in bizz... :)
Startade en helt ny blogg men insåg snabbt jag inte va redo för massa ny styling o grejer så det blir att fortsätta här ett tag.. Så det kanske händer grejer med tiden.. Håll tillgodo!

Anledningen till denna nystart är denna: from med nu kommer den mest handla om mig och min graviditet!!! Yes, så e det! Om allt går som det ska, ska jag bli mamma i september! Jag har precis gått in i v 13 (12+1)
Lyckan är total samtidig som man fajtas med massa nojjor om både det ena o det tredje som kan hända..
För övrigt mår jag oförskämt bra, dock otroligt trött. Sova middag och somna vid 22 tiden för natten är numera regel.. Hoppas det avtar snart! Jag har dock haft förmånen att slippa illamående och kräkningar iaf, vilket känns skönt.
Finns lite andra saker som har vart/är lite jobbigt oxå men det berättar jag mer om en annan dag!

Over and out!

RSS 2.0