Gallstensanfall.. igen

Som tidigare nämnt har jag vart inlagd i varberg dem senaste dygnen.. Det startade med att jag vaknade natten till lördag med smärta under bröstet och bak i ryggen.. Känslan är svår att beskriva.. Det e iaf samma känsla som jag hade för ca 4-5 veckor sedan. Jag fick springa i kräkas och efter det kändes det lite bättre.. Läkarn sa ju till mig efter sista gången att jag ska åka in, gärna till varberg, om jag får så ont igen men eftersom det släppte och det va mitt i natten så orkade jag inte åka in då.. Jag gick iaf till jobbet på lördagen men kände under dagen att det kändes värre och värre.. Åkte då till akuten på kba-sjukhus där dem sa till mig att åka hem o ta en panodil...
Sändagen orkade jag knappt jobba halva dagen. Åkte hem och senare "tvingade" D med mig ner till VArbergs akut där det blev andra bullar..
Jag blev direkt uppskickad på gyn för att kolla så att allt va ok med bebisen vilket va oerhört tacksamt i den situtationen. Det va man ju mest nojjig över.. Men allt såg bra ut vilket va oerhört skönt.
Blev akutremissad till röntgen för gallan. Fick gå ner på akuten igen och läkarn kom fram till efter några prover att det e gallsten o ev nån sten som sitter fast. Då beslutade han att lägga in mig för mer kontroller. Lite jobbigt men skönt att dem tog det på allvar.
Dagen efter togs det nya prover och jag fick gå ner på röntgen, ultraljud, på galla o lever o div inälvor. Det konstaterades att jag hade gallstenar men dem såg inget som satt fast. Med tanke på att jag hade så ont coh förhöjda levervärden så har en sten vandrat iväg men släppt av sig själv och jag hade nu en inflammation pga av det som fortfarande gjorde ont. Jag tog aldrig några smärtstillande för det va ändå en "ok" smärta. Vill inte ta massa grejer i onödan om jag inte känner att jag måste, har hellre lite ont då.
På tisdagen visade värden fortfarande samma, hade inte gått tillbaks helt. Jag fick välja på att stanna eller åka hem, men eftersom jag ändå kände mig bättre och inte gärna ligger kvar där längre än jag måste och dem ändå inte gör nåt så åkte jag hem! Hade fortfarande lite ont men när jag kom hem och fick ätit lite så släppte allt.. Så nu har jag inte ont längre! Såå skönt! Till saken hör att jag fick varken äta eller dricka första dygnet. fick sova med dropp och gå runt med en dropställning hela måndagen. Jag fick börja dricka lite under måndagen. På tisdagen hade jag typ kramp i magen för att jag inte fått nån mat. Fick lite mat vid lunch på tisdagen men då man inte ätit på två dygn (kräktes upp allt jag åt på söndagen) så va det inte så lätt att få isig nåt.

Det va mina sista dygn! ♥

Inlagd på Varbergs sjukhus

Sen i söndags har jag varit inlagd på Varbergs sjukhus efter ett nytt gallstensanfall.. Men nu e jag hemma igen och känner mig mycket bättre!
Skriver mer imorn.. känner mig lite härjad!


Fin present!

För ett par veckor sedan va jag på ett inredningsparty hemma hos mamma. Det såldes jättefina grejer men inte mycket som jag känner är min stil + att prislapparna är inte dem roligaste..
Jag beställde iaf 2 st doftljus (typ det billigaste som fanns, nästan 100kr st). Det va iaf ljuvliga. En doftar nytvättat och en är en avslappnande lavendeldoft!
Det va rätt mycket folk på partyt vilket gjorde att det såldes mycker grejer. Därför fick mamma några extra värdinnegåvor.
Då gav hon mig en present. 6 st av dessa fina pasta/sallads tallrikar! Kan var kul att duka med när man får gäster eller bara lyxa till vardagen med!





Dags att leka hushållerska!

So long.. ♥

Simma lungt!

Läkarn rekommenderade mig att simma tre dagar i veckan så nu tänkte jag ta mig i kragen och åka ner till simhallen en stund o simma några vändor.. Det som suger e att jag e avrådd att bubbla bubbelpool.. Det hade var sååå skönt efteråt. Men det får väl räcka med en dusch..
Ska även se om jag kan bli lite piggare.. Har vart helt färdigt senaste tiden. Sjukligt trött.. Ska köpa med lite blodpudding och äta till lunch.. det ska vara rikt på järn har jag hört. Kan jag ha järnbrist?! får nog kolla upp detta iaf..

So long.. ♥

Smarrig frulle!



Färska jordgubbar i müslin e man ju inte borstkämd med. Vi har riktigt bra pris på dem i butiken och dem smakar verkligen jordgubbar.. Dock inte svenska men man ska ju ändå inte prata med dem.. ;o) Sprutan bredvid där e dock inte så smarrig men den måste oxå tas..

Idag e det onsdag och jag skulle egentligen vara på jobbet nu men det blev ändrat igår i sista sekund. Så jag åkte på min ordinarie tid ikväll istället..

På ett sätt e det skönt för då slipper man hetsa upp på morgonen, kan sova ut ordentligt. Dock vaknade jag rätt tidigt idag.. E man inte as kissenödig så ringer telefonen eller nåt annat.. Har drömt massa skumme drömmar oxå sista tiden.. Saker som inte alls går ihop... Undrar varför?!

Vickan 30 år!

I lördags firade vi Vickan som fyller 30 år på lördag! Vi surprisade henne med en heldag med bara överraskningar. Dagen började med champangelunch på Soho, vidare till gbg spa för bubbelpool och bubbel i glasen, senare vidare till Ritz för middag där sedan en limosine hämtade upp oss för att ta oss vidare till överraskningsfesten på kvällen i en hyrd lokal ute i Vallda! Dagen blev såå lyckad och Vickan va hur nöjd som hellst. Det va alla deltagarna oxå för den delen.. Låter bilderna tala:





















v 17!

16 fullgånga veckor är avklarade! 

 

I vecka 17 är kroppslängden omkring 16 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 170 g. Barnet rynkar pannan och kan använda andra ansiktsmuskler. Öronen har flyttat från halsen till huvudet. Han eller hon kan öppna och sluta händerna och kan undersöka sig själv och sin begränsade miljö med handen.Bröstkorgen rör sig i perioder som vid andningsrörelser. Om mamman röker en cigarett upphör andningsrörelserna för att efter en stund kraftigt öka i frekvens.
källa: growingpeople.

Sista veckan har jag vart hur trött som hellst.. Har dock vart mycket i görningen så det kan vara det som känns av.. Hela helgen gick i ett. Lördagen va helt fabulous! Berättar mer om det senare. Söndagen bestod av jobb, sova middag och senare middag hemma hos Maestros systers familj. Det bjöds på spagetti och köttfärssås och hembakt! Jätte smarrigt! Vi har även fått vår första present till den kommande lilla prutten..

Eftersom vi inte vet kön eller ska kolla upp det, vilket inte idagsläget känns lockande, så fick vi ett par i varje färg!! Tydligen någon på systerns jobb som gör dem här, visst e dem söta?! Små stickade/virkade Converse!


Tävlar hos Rarelady!



"jag är med och tävlar med libero hos rarelady om två biljetter till baby&barn mässan i Göteborg"

Bara att följa länken till rarelady för att oxå vara med och tävla!

Man kan ju alltid pröva lyckan! Älsklingen och jag ska ändå åka in och spana lite.. Har hört att dem har barnvagntester och grejer där inne. Alltid kul med inspiration!


RSS 2.0