Nytt vardagsrum!

Dagarna bara springer iväg vilket ibland e skönt men när man knappt hinner andas känns det sådär..
Tänkte att förra veckan skulle bli lung efter allt födelsedagsstök veckans dess förinnan.. men icke så.. Mitt upp iallt kom ju soffan o sen kom jag på att anticimex skulle komma så det va ju bara att börja röja i nästa rum..

Nu har vi iaf fått ordning på vardagsrummet.. Det känns skit bra o blev såå bra! Sjukt nöjd va vi har lyckats åstadkomma..

Före:





Efter:





Så såhär blev det.. Va tycks?

Nu e jag bara hemma o vänder igen.. ska fixa lite mat o sen iväg på en föreläsning på hotellt halland men bla xtravaganza..

So long..

Väntar..

God morgon kära vänner..

Har precis vart på jobbet en snabbsväng.. Har vänt hem nu för att invänta mitt anticimex besök.. Dem ska komma kl 8... Ska bli spännande o se hur det går.. Hade ju vart trevligt om dem kom i tid.. Allt e iaf urstädat så jag hoppas dem e nöjda med det.. o att det inte gör nåt att typ allt står i köket..

Ska jobba hela dan sen o ska som tidigare nämnt bli spännande o se om jag kan komma hem ikväll.. förhoppningsvis blir det en promenad med Vicks senare oxå så jag kan dra ut på tiden lite mer om inte annat..

För övrigt har dem senaste dagarna inte riktigt gått min väg men nu ska det nog bli bra.. Ingen tv-bänk searching har blivit av men vi har nog bestämt oss för en IKEA variant iaf.. Känns som att det kommer bli bra.. Billigt o bra så det känns bra!

Ha en bra dag för det ska jag försöka med! ♥

Over and out..

Loppis i Bengtssons kök...

Ska vi säga på lördag kl 11-15?!



Skämtosido... Nu e alla skåp urplockade.. äntligen.. Städskåpet kvar iofs.. men det får vänta tills imorn.. Värsta e nog att allt ska in igen sen..

Shit va bröte man samlar på sig.. men å andra sidan inte så länge sedan jag rensade ut massa grejer heller... Det mesta används ändå.. titt som tätt iaf..

Så nu kan anticimex komma och sanera.. Ska bli spännande o se om jag kan komma hem efter jobbet efter att det e gjort.. Ingen får vistas i lägenheten förrän tidigast 2h efter att det klart.. Det e lugnt eftersom vi jobbar, men om det fanns allergiker i hushållet rekommenderades dessa att hålla sig borta i 24h!! Det gällde alla sorts allergi (för att dem ska vara på den säkra sidan.. ) Men va fan, man måste väl kunna få sova hemma eller?!

Nu ska jag slänga in en maskin tvätt, koka en kopp kaffe o burra upp mig i soffan o stanna där! ♥

Skogstokig..



Har i flera dagar kännt ett sug efter att gå i skogen.. Vet inte varför.. inte en vanligt promenad, utan bara traska runt i skogen titta, lukta o känna.. inte på en stig utan bara gå.. o klättra över stubbar o stenar.. o bara vara.. typ..
hmmm.. Inget jag brukar känna eller längta efter men men.. Fick iaf duga med en långpromenad i så mycket skog det gick.. Ett varv runt forsslingan o sedan tillbaks o ett varv runt orangeaspåret fick det bli.. närmre 1,5h så det känns ok.. Får sona för min kalasvecka förra veckan.. usch..
Vädret e super så det var perfekt.. lite blåsigt men mer lä bland träden..




Den här stod o lyste röd o fin vid sidan av spåret.. Undra om den e giftig.. hehe.. någon verkar ha provat för den va typ halv..



Så här kan det gå i farten.. lite coolt ändå.. Så fint ljus mellan träden.. Märks att hösten e på ingång med alla gula färger..

Nu ska jag ta en dusch o åka o handla lite käk.. ♥


Tisdag o ledig!

Fast det känns inte som att jag e ledig.. har 100 grejer som måste fixas.. Blir stressad bara av att tänka på det.. sånt tycker vi inte om..
Vaknade med ett ryck inatt oxå o kom på att Anticimex kommer på torsdag morgon o då ska ALLA köksskåp vara utplockade.. Dem ska sanera efter den lilla incidenten med mjölbaggarna för några veckor sedan..
Har inte sett några på ett bra tag nu o det va som sagt ett tag sen.. Men känns ändå lika bra att dem kommer hit o förebygger för nya om inte annat..
Så det blir ett av projekten idag iaf.. Förhoppningsvis ska min älskling o jag ge oss ut på en tv-bänk/skänk jakt o hoppas att vi lyckas hitta nåt bra.. o inte för dyrt..

Men nu först ska jag njuta av en god frukost. Fil o müsli i en av dem fina skålarna jag fick av svärmor på min födelsedag!



Ha en bra dag.. Det ska jag försöka ha..♥

Nya soffan!!

Lördags förmiddagen spenderades med att fixa det sista inför festen o bygga soffa!! Det blev verkligen superbra med soffan! Den e hur stor o go som hellst! Man känner sig som en kung i den!



O upp packad.. hmm.. svårt ord som blev 3...



Lite mer upp packad!



Färdigt resultat! Vad tycks?


Ericas 30års fest i bilder!



Min outfit!



Älsklingen o jag på middagen!



Födelsedagsbarnet med Sambo


   
 Förrätt                               Varmrätt!               Allt va super gott!



Angela med sin Micha!



    

Våran present va en låda skit! haha..



Men till slut fick hon sin efterlängtade fotobok!

Tack Erica för en superkul fest! Allt va perfekt från början till slut! Hoppas du e lika nöjd som vi e! ♥

Det riggas för...

..ny soffa!! Äntligen ringde dem idag o sa att den har kommit.. Va ca 5 veckor sedan vi beställde den.. En as stor soffa på 4m från kungsbackabo.. Vi e tvungna att hämta den idag eller imorn så imorn bitti it is!

Så nu e det en salig oreda i vardagsrummet.. Det va det fredagsmyset det.. Men det e det ju värt med nytt o fint!




Lilla lyx!

På alla ♥ dag fick jag ett presentkort av min sambo på kroppsverkstan här i kobacka.. Någon som jag blev väldigt glad över men tydligen förträngde fort.. hmm. Har haft det i tanken men aldrig blivit av att ta tag i det, trots att jag verkligen velat.
Men kom att tänka på det häromdagen o bestämde att jag skulle lyxa till det lite på min födelsedag. Men ändrade mig sen till dagen efter eftersom jag misstänkte att det skulle bli stressigt som det va..
Iaf när jag rotat fram p-kortet såg jag att det va giltighetstid 6mån!! kände bara, helvete, jag hade typ missat på två veckor, men tänkte att jag ska ändå åka ner o fråga om det va helt kört. Men det va det inte så det va tur att jag gjorde det. Tjejen där nere va jättegullig o löste det perfekt!

Så nu har jag varit där.. Oj va lyxigt det känns att bara ligga raklång o bli omhändertagen i en hel timme (som dock går rätt fort). Ända ansträngningen jag behövde göra va att vända mig från mage till rygg efter massagen..
Jag fick 20min massage (kändes kortare) o 40 min ansiktsbehandling, djuprengöring, c-vitaminer, nån a.. h..c.. syra, whatever som stack rätt bra iaf.. ansiktsmask i en kvart o sen fuktkräm.. Känner mig otroligt ren men väldigt rödflammig i hela ansiktet.. Vill sminka mig nu men ändå inte för att inte "förstöra".. kommer man ju dock göra förr eller senare än då så sett..

Rekommenderas helt klart iaf om man vill göra något lite extra nångång!


Oj vilken dag igår!!

Jag e helt överväldigad o super nöjd.. Va rätt härjad igår kväll vid halv elva när sista gästerna gick hem.. Då hade jag verkligen härjat från kl 6 på morgon men knappt en minut vila under dagen..

Började dagen med att baka foccacia bröd o göra pesto till pesto pasta.. Va livrädd att det inte skulle räcka men nu har jag nog så kan kan bjuda in halva gården här.. Som vanligt..
Syrran o hennes sambo kunde inte komma på kvällen så dem kom förbi på förmiddagen en sväng. Av dem fick jag ett solpuder från make up store o en fin spagettiburk som jag önskat mig..



Efter deras besök mötte jag upp Angie på Kungsmässan för en sushi lunch! Va såå länge sedan jag åt sushi o det va såå gott! Lika mysigt som vanligt! Angie hängde på hem o hjälpa mig att dona med det sista.. Baka o en kaka bl a.. Den blev utsökt! Nån chokladhistoria med kolatäcke.. Den smälte verkligen i munnen.. TAck angie, du e bäst!



Min söta hjälpreda Angie



Den bästa bilden på dem iaf.. I all hast o stress blev det inte så mycket bilder tagna igår dessvärre.. men några stackare iaf..

Gästerna kom vid halv sju o allt blev till slut superlyckat. Maten gick hem fullt ut. Hemmagjord pestopasta o tzatsiki, kycklingfilé, grönsallad o foccacia bröd..
Jag fick massa fina presenter o superfina blommor! Dem allra finaste rosorna, 10st mörkröda kraftiga rosor, fick jag av min älskling! Helt galet fina..



Jag fick bla annat Leilas senaste bok av svärmor o lite bakgrejer o skålar till det.. Fick två koftor,  pengar o massa presentkort på Kungsmässan. Så nu ska det shoppas höstkläder!! Jippie!!



Älsklingen systerdotter hade gjort egna blommor till mig o hennes syster pärlplattor som hon hade sparat just till mig.. Dem e så söta!



Det va en snabbresum av gårdagen. Blev som sagt fullös HELA dagen.. Man e lite smått seg idag.. sov ändå ganska länge för en gångs skull.. Så det tänkte jag bota strax för kl 12 idag ska jag iväg på lite bekvämligheter.. "lilla lyx" heter det vilket innebär 20 min massage o 40min ansiktsbehandling nere på Kroppsverksta´n. Det ska bli skönt o välbehövligt. Känns extra skönt att jag tog tid idag istället för igår.. Så jag återkommer lite senate i eftermiddag..

Love ♥

Va e det för en dag??

E det en vanlig dag? Nej, det e ingen vanligt dag, för det e min o Ericas födelsedag, Hurra Hurra Hurra!!
=)

Med risk för dålig uppdatering under dagen slänger jag in ett här o nu..
E uppe i ottan då jag blev väckt av älsklingen vid kvart i sex snåret.. Dagar som denna går det ju an.. ;o)

Han hade ansträngt sig riktigt bra, med fika på sängen o skön sång.. hrrmmm..



Jag fick många fina mjuka paket.. bla annat





Ni får ursäkta den vackra morgonlooken.. men ändå..

Nä dags att sätta deg o sedan hänga på låset på första bästa mataffär då jag självklart glömt handla några grejer. Det slår aldrig fel, trots listan..

Så ha en bra dag allihop för det ska jag ha.. O extra stort grattis till min fina vän Erica som fyller 30år idag! På lördag blir det stort party som vi ser fram emot..

Slänger in en bild från vårt firande för två år sedan dagen till ära!



So long.. ♥

30min to go..

Sedan e man ett år äldre.. hmm.. Har avklarat kalas nr 1 denna veckan iaf.. Hemkommen från "svärmor" som fyller år idag som tidigare nämt tror jag.. Det bjöds på jättegod rödvinsgryta med ris o sallad. Kaffe o tårta o massa annat gott.. Vi gav henne ett jättefin jelly bean skål som hon önskade sig.. En sån som jag oxå vill ha..


Nu har vi vart hemma en stund.. Åkte direkt till Maestros vind i den gamla lägenheten o rotade fram lite tallrikar efter att jag insett att vi nog blir ca 12 pers som ska äta mat o vi har 7st likadana hemma.. inte ok så istället för att köpa nya får dem gamla duga..
Jag har även hunnit med att förbereda lite mat inför imorgon.. Handlade efter jobbet så nu iaf Tzatsikin e klirrad.. Hoppas bara att det räcker.. Resten får jag fixa imorgon..
Älsklingen har jag klippt o det känns som att det blev lite gjort idag iaf.. skönt det..
Nu e det nog sängen som hägrar så man e pigg  o fresh imorn..Ska bli spännande o se om man kan somna.. jag blir som ett barn på julafton typ.. helt nipprig o exalterad! 
 Syrran med sambo kommer på tidigt besök imorn iaf då dem inte kan komma på det officiella kalaset på kvällen o klockan ett är det planerat en sushi-lunch med min kära vän Angie. Det ser jag mycket fram emot..

Så godnatt vänner på hör ni av en 29-åring imorn bitti! ♥

Onsdag = kalas

Idag e det onsdag.. dagarna bar springer iväg.. Har ju dock massa grejer att stå i denna veckan men mycket e check på listan så det känns skönt..
Idag efter jobbet ska det handlas allt för morgondagens kalas. O senare ikväll ska vi hem till svärmor på födelsedagsmiddag.. Daniel tycker vi har tajmat det dåligt.. (att det blir dyrt med två kalas på raken).. Men jag tyckte att det va hans fel..

Nåväl.. inte så mycket dötid över men håll till godo..

Ha en underbar dag! ♥

God morgon!

Denna morgon blev då inte riktigt som planerad.. surprise! Vaknade dock 05.30 av klockan som jag ställt för att gå en liten promenad innan frukost.. Studsade upp o tittade ut.. sen kröp jag snabbt tillbaks till en varmsäng o en varm o go karl.. Usch.. Kolsvart o regnigt.. O nu e det full storm oxå.. Inte ok väder.. Alla uräkter e bra utom dem dåliga.. Måste se till att komma ut i eftermiddag, vare sig jag har tid eller ej..

Nu laddas det inför kurs hela dagen med ägg på GI-fralla o nybryggt kaffe! Jag ska på en service utbildning för säljare som den så fint heter.. Vi hade visst nån läxa som vi fick på första seminariet för över ett halvår sedan.. ska bli spännande o se hur många som har gjort den..

Hör av mig senare.. Ha en bra dag! ♥

Dagens to-do..

Hmmm

* jobba, check
* träna, check (en timmes promenad fick duga)
...
Sen blev det inte så mycker mer check på dagens lista.. Har dock fått tagit hand om hemmet o mig själv lite istället.. Vilket oxå känns skönt.. Gav mig på klänningen men insåg att jag nog behöver expert hjälp iform av mamma så jag får ta med den dit nån dag istället..  Kom ut på en promenad iaf i det fina vädret. Det va skönt o välbehövligt efter helgens bravader..
Imorgon väntar en dags utbildning på hotellet o efter det städning o liter planerande av veckans fortsatta händelser.. Mycket att stå i nu känner jag o vet inte när jag ska hinna allting.. På onsdag fyller svärmor, på torsdag fyller jag (och Erica), på lördag e det 30-års fest för henne.. Puh, allt e skitkul men som sagt, man har en del att pyssla med o försöka planera tiden e inte lätt.. Imorn blir det att gå upp i ottan för en promenad som jag inte kommer att hinna med på eftermiddagen/kvällen.. Det e nåt som hedanefter ska prioriteras iaf.. Inte fan har jag stått ut i 13 v utan mat för ingenting! Så deså!




ssscchhhhh!!!

Den här ligger i ett paket..



Fast färgen är mörkt brun.. Såå snygg! I lööv! ♥

Äntligen måndag äntligen!

Jippie!.. not.. Gick dock upp rätt tidigt idag vilket känns rätt skönt. Sitter här utan stress med några goda mackor o nybryggt kaffe.   Det känns skönt att det bara är tre arbetsdagar för min del denna veckan, varav en är utbildning hela dagen.. Idag jobbar jag ett juste pass, 8-15, o ikväll ska jag ta tag i lite bestyr inför veckan.. Ska försöka komma ut på lite träning oxå.. Får se om det blir gym eller långpromenix. Har blivit väldigt mycket fredagsmys denna helgen.. hrrmm..

Dagens to-to:

* Jobba
* TRÄNA
* Laga en klänning
* Bestämma mig o skriva klart inköpslistan
* Läsa på lite inför kurs imorgon
* Köpa present till svärmor som fyller år på onsdag

Det får nog räcka.. Städning får vänta tills imorn..

Hörs senare, have a nice day!

Sköna söndag!

Söndagen startade med en mysig långfrukost efter lite sovmorgon.. Efter det åkte Älsklingen o jag in till Frölunda torg på födelsedagspresentjakt till mig! Det va väldigt trevligt måste jag säga! Bara gå o peka o nån annan som betalade! ;o) ♥ Har ju hela tiden vart inne på ett par stövlar eller boots men kommit på att jag egentligen inte är behov av några nya utan snarare nya kläder då jag drunknar i allt jag äger just nu.. Så kläder blev det.. Men ska inte avslöja i förväg.. ska försöka förtränga det nu fram till torsdag då jag ska få öppna 4 st paket!!! spännande spännande.. hehe..
Det blev även en mysig fika efter allt "spring", Kaffe o räkmacka satt på sin plats!

Efter det åkte vi hem till mor min. Maestro skulle hjälpa henne att sätta upp en ny lampa o jag skulle bli klippt. Hon klippte mina toppar vilket va välbehövligt! Ibland e det extra bra med mammor!

Senare blev det "söndagsmiddag" hemma. Jag fixade baconlindad fläskfilé fylld med soltorkad tomat o mozzarella, couscous sallad o fetaost sås till det. Det gick hem får jag säga utan protest, snarare tvärtom!

Kollade in årets ensamma mammor o det ska bli spännande att följa! Va förbi en sväng på Hydro tidigare o fick då syn på denna ljuvliga sötsak som, vad ska man säga.. fick följa med hem iaf..



Usch, det e sånt här jag inte ska avslöja nu men så e det iaf.. man e ju inte mer än människa!

Nu har jag skrivit en lite handlingslista inför kommande kalas i veckan.. Kan inte riktigt bestämma mig men ska sova lite på det nu så hörs vi imorn..

Sleept tight friends!

Puss ♥


Trevligt fredagsmys igår..

Som väntat igår blev kvällen top noch! Vi hade såå mysigt o maten blev kanonbra efter några om o men.. Köttvarianten va inte riktigt så enkel att få till som det verkade men det smakade ljuvligt iaf..

Vi startade med en lite skål innan maten



Så här blev resultatet av föregående inläggs hintbilder.. ;o)



Hoppade desserten o gick direkt på göttat o sombreros som helt klart e våran grej.. Vi kollade på Idol audition o efter det satte vi ihop en spotify lista inför Ericas 30-års fest på lördag.. Det blev en del lyssnande på "gamla godingar from the golden days" - då vi härjade som mest! Mycket roliga minnen som dyker upp! Lyckades oxå börja lite på ett hemligt projekt som ska bli spännande o se va det blir av det! haha..

Sen fick Angela spel.. ;o).. skyll dig själv..♥







Tack babe för en supermysig o efterlängtad kväll..bara du o jag! Älskar dig massa mycket!♥

Det e dags för...



Hehe.. inte riktigt än men visst e skålen fin?!

Nä, först ska det fixas iordning lite här hemma. Får hit min vännina Angie på lite mys med god mat o nåt glas vin eller flera lite senare ikväll.. ;o) Ska bli så mysigt att bara vara, pimpla vin, snacka skit o fnissa!
Jag har inte avslöjat helt vad jag tänkt bjuda på men ska ge er en liten hint..



Ska ge mig på en gamal paradrätt fast i lite nytappning kan man säga.. Återstår att se resultatet. Får återkomma med det och ev omdömme..

Nä dags att sätta igång med bestyren!

Kramelikram

Yoga o promenad..

Inte riktigt så bra som det låter.. Har iaf vart med Angela o spanat in ett nytt yogahak här i kobacka.. Hak o hak.. Ett riktigt lyxigt ställe faktiskt, jätte nytt o fint o fräcsht måste jag säga.. Bara miljön gjorde att man kom i stämning o kände sig fruktansvärt sund.. Angela har iaf signat sig direkt på ett år.. Själv avstod jag sålänge.. Nästa vecka är det "prova på gratis"-vecka så vi får se om det e nån tid som passar så tänker jag iaf prova på det.. Provade faktiske ett yoga-pass på stranden i Thailand i 40graders värme i våras.. Det va grejer det dock inget jag fastnade för.. E nog lite lättare och roligare nu dock när man inte har nästan 30 xtra kilo att sno runt med..

Efter den lilla kiken tog vi iaf en uppfriskande promenad i KBA-skogen. Har legat lite på latsidan sista tiden känner jag.. Magen har inte riktigt kommit ifas nu när jag börjat äta igen.. Tycker det e lite skumt med tanke på hur bra det gick sist när man inte hade ätit på så mycket längre tid.. Har dock fuskat lite med upptrappningen men ändå inte ätit så mycket konstigare än sist.. lite mer dock.. Resultat = halsbränna o trög mage iaf så nåt fel måste jag gjort trots allt..

Nu ska jag ta tag i sviterna efter dagens middag iaf o sen blir det en dusch innan läggdags!

Hörs imorn, då det först ska jobbas o sen blir det lite fredagsmys med bästa Angie!

Puss o kram ♥

God morgon!

Ännu en dag i paradiset!... not!

Sitter o äter en snabbfrukost innan jobbet om en liten stund. Älsklingen har vart uppe sen tre inatt o kollat på tennis.. Mr Söderling förlorade visst..

Blev inget bloggande igår. Jobbade o sen fastnade jag i telefon med Angie o sen skulle det lagas mat o sen va det sofftid med det ena idiotprogrammet efter det andra (ändå tittar man dock..) Halv åtta hos mig är ju alltid roligt. Idol börjar ändå bli klass på.. men sen.. Skånefruar - Va det på riktigt? En som bara lipa, en 42-åring som fösökte hävda sig själv genom att krypa runt på golvet i "sexiga underkläder". Allt hon hade att ligga med va sin hund..En annan som snackade o hoppade runt bland andar hela dagarna.. hmm- nästan så man saknar Anna Anka..
Sen bröt helvetet lös i "kungar av Tylösand". -Hur tänkte dem där? Själv hade jag tänkt mig nån form av stekare dem följer över sommarn som ändå "svinar" med stil! MEn det här va ju att sjunka till botten o sen upptäcka att det e sjunklera man ligger på.. Eller? Man, jag iaf, satt ju o skämdes på deras bekostnad o tackade gudarna för att man inte känner någon av dem.. Tom Big brother framstås ju som ett religöst program i jämförelse med det.. Börjar jag bli gammal?

Ha en bra dag!

Färdig resultat!

Fullkornsbröden blev perfekta.. O så även muffinsen.. Jag har lyckats smälla i mig 2st till kaffet nu efter maten.. Lite smått ångest, men jag va ute på en promenix förut iaf som dämpar något.. Har ju inte fått äta nåt sånt på ett bra tag nu så det va lika bra att slå till på riktigt.. alla ursäkter e bra, utom dem dåliga..



Silikonmuffinsen blev ju sådär dock.. inte alls fina.. Kanske får prova utan pappformar nästa gång o se om det blir bättre.. Nå ja, dem smakade ju bra o det e ju trots allt det viktigaste..

Nu har vi kollat in idol.. Haha.. det e som vanligt, men ändå alltid roligt! Många som va riktigt bra oxå!
Såg ni föresten Fredrik o Filips nya dejting program igår kväll? Shit alltså, vart hittar dem alla tomtar? Men fan va kul det va! Måste ses igen..

Nä, nu ska jag nog kasta in kökshandduken för idag.. Ska röja upp slagfältet i köket bara innan John Blund knackar på..

Sleep tight vänner! ♥

Pilleri o pillera...

Invigning av min nya silikonform med hjärtan som jag köpte i somras eller i våras eller när det nu va.. Nästan så jag glömt av den. Men den kom väl till pass nu när den andra formen inte räckte.. Men shit va pilligt det va i dem små formarna.. Dem e inte stora.. o pilla i en pappform i där o sen smet o sen choklad.. inte helt lätt..



Det blir vankas alltså ploppmuffins..


Men först ska du det ut på långpromenad.. E helt jäst i magen nu efter provsmakningar på bröden.. Allaihop blev faktiskt riktigt gott trots allt..

Var är min kitchenaid????

Det här e rena träningspasset. Risk för träningsvärk i armen imorn..

Men sådär, Morotsbrödet verkade gå som det skulle trots allt.. Förutom att jag glömde köpa mjölk o solrosfrön när jag va o handlade, (för att jag va säker på att jag hade det) , som jag kom på när jag skulle sätta igång. Så det fick bli en liten avstickare.. När jag väl kom hem slog jag ut hälften av mjölken över hela spisen o lite bakom oxå..  Men nu återstår bara att få känna hur dem smakar.. Ser väldigt goda ut o doftar underbart iaf..



Nu har jag sista bröden på jäsning.. iaf för idag.. Ev blir det något mer bakverk.. fast inte lika nyttiga.. Funderar på plopp-muffins.. Lite kuckelimuck medicin till fortfarande soffliggande karl..

Bröden på jäsning nu är iaf "Ingers fullkornsbröd" som jag hittade i nån typ hemmets veckotidning eller allers eller nåt.. Ett superenkelt, jättegott (enligt min karl iaf) o hyfsat nyttigt bröd får jag nog säga.. Osötat.. förutom lite russin i.. Det tar lite tid att jäsa o i ugn men går fort att röra ihop..



Bifogar receptet iaf som jag kan utantill efter att ha bakat det två gånger.. hehe

3st formbröd

50g jäst
11 dl ljummet vatten (tar direkt i kranen o det funkar asbra)
ca 1 msk salt
2,5dl rågkross
2,5dl vetekross
2,5dl vetekli
2,5dl linfrön
1/2 pkt russin (125g) (eller utan eller annan frukt om man vill funkar ju oxå)
ca 17 dl vetemjöl

1. Lös jästen i vattnet. Blanda väl med resten av ingredienserna. Degen blir rätt lös..
2. Häll degen i bakpappersklädda formar. Låt jäsa övertäckta i ca 1 timme.
3. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Klart!




GI-frallor- My ass

Första o sista gången jag bakat dessa GI-frallor som skulle vara så lätta o bra.. Degen skulle man knåda till den blev "kladdfri". Problemet va att den aldrig blev kladdfri.. Trots 5kg extra mjöl mot vad det skulle vara.. Höll på riktigt på att kasta "smeten" men med lite trix lyckades jag få till några runda varianter o körde ändå.. Så det ska bli spännande o se om dem går att äta överhuvudtaget..



Morotsbröd e på jäsning o snart blir det fullkornsbröd i form oxå..

So long..

Tisdag, ledig o bakdag!

Nu e skåpen uppfyllt med diverse mjölsorter o brödbaket ska sätta igång.. Ska ge mig på fullkornsbröd, GI-frallor o ett morotsbröd hade jag tänkt.. Efter mjölbaggeinvasionen härom veckan fick i princip allt slängas.. Det va inget roligt. Men nu verkar dem vara borta.. peppar peppar.. Men för att vara på den säkra sidan kommer anticimex (efter 3 v, den 23 sept tror jag dem kommer) o ska sanera.. Dem hade inte tid innan.. Som sagt dem verkar borta men det känns ändå bättre att helgardera.
Återkommer med uppdatering så håll till godo..

Lång tråkig dag på jobbet..

Har jobbar 7-18 idag.. Det e inte kul.. o speciellt när det e lugnt o inte så mycket att göra.. för en gångs skull dock.. Skönt utan massa måsten men det blir samtidigt lång tråkigt..
Jag har kännt mig lite skum oxå o verkligen vart sugen på allt som går att äta men hejdat mig.. MEn det känns såå skönt att äta riktig mat igen..
Till middag idag slängde jag ihop lite omelett till mig o min sjuka darling. Han ligger o snörvlar, hostar o har ont i halsen stackarn.. Imorn e jag ledig så då får jag väl ta hand om honom  ordentligt!
Nu ska jag ta en kopp kaffe o bläddra lite i Jotexkatalogen som damp ner idag! =)

So long..

Maaaat!!

Mmmmmm....
Dagens middag består av ett kaffefat med grönsaker o en bit kyckling! 

   

haha.. det ser rätt mycket ut men det e dock inte så stort fat..

Maria fick vara med o bevittna min första måltid med ett mosat ägg o 2 msk keso när jag kom hem från jobbet! Hennes kommentar va: ska du äta det lilla?! Det räckte, man blir proppmätt direkt!

Annars har vi fikat lite o pratat lite skit. Hon åkte för en stund sen så jag passade på att röja undan lite o dammsuga innan maten..

Resten av kvällen blir nog vågrätt läge i soffan skulle jag tippa. Kanske kramas lite med min sjuke sambo oxå!

Ha en trevlig kväll!

Vad hände med vädret?

Imorses fick man erfara den första frosten. Skrapa rutan va ju inte igår.. Trodde inte det va sant men det va det! O nu när man kommer upp på rast fick det bli kaffe på altanen i värsta fina o varma vädret!

Räknar ner timmarna nu.. Slutar vid fya o då ska jag hem o koka ägg!
Känner redan efter min bar igår att det känns annorlunda, ketonfasen verkar försvinna eller iaf avta fort.. Under pulverperioden blir man asäcklig i munnen. Tungan känns helskum.. Kom fram till att det känns precis som när man har brännt sig på nåt varmt på tungan.. Hela tiden o över hela tungan.. Då kan man tänka sig.. Men det känns redan mycket bättre.. Har dock inte ätit nåt mer än.. Jo, 2 tuggummi faktiskt!

Lite mer sol nu innan sista passet!

Kramelikram

Körd..

Ångest eller ej.. Nu e jag så jävla trött på.. pulver..
Föll dit på en bar nu som lördagsgodis!


Imorn blir det ägg o Keso, Så det så!

Ingen rolig dag...

Idag e det lördag o ingen rolig dag.. Har jobbat till fyra från sju imorses. Va rätt lugnt idag så jag fick gjort massa grejer som jag inte hunnit med hittills, så det va skönt iaf.. Annars har jag kännt mig trött, hängig o inte alls motiverad..Vill börja äta, känns skitjobbigt stundtals. Men det e väl lite psykiskt nu dem sista dagarna för att man vet att snaaart så...! 
  Älsklingen har blivit jätte förkyld (o lite bakis på det) så det e jättesynd om honom.. Så det kanske e lite det som kommer smygandes på mig oxå.. hmm hoppas inte..
För samtidigt känner jag mig rastlös o vill göra nåt.. Nu har jag dödat nån timme med att leta recept.. eller få inspiration..
Funderar på vad jag ska bjuda på när jag fyller år.. Det e helt sjukt vad jag tänker på mat heeela tiden! Läser typ alla recept jag hittar o blir helt galen.. Bakar som en idiot.. Det e iofs kul, men inte så kul när man inte får smaka..
Funderar på vad jag ska önska mig i födelsedagspresent av min darling oxå.. Det som står väldigt högt på listan är ett par nya pjucks.. Dem e lite dyra men sjukt snygga... eller?


Trevlig eftermiddag i Varberg

Blev en riktigt mysig eftermiddag nere i Varberg hos Erica o Ellie! Fika, lite lek o lite skvaller.. Alltid lika trevligt! Lilltjejen har blivit så stor o duktig, det leks o kryps, gick undan med en väldig fart! Sötnos!



Angela har lagt upp lite fler o bättre pics såg jag. Se dem här

Ikväll är älsklingen ute med jobbarpolarna å jag har roat mig med att baka lite choclate chip cookies.





Det suger ju dock en del att man inte ens får provsmaka.. men så e det.. biter ihop några dagar till..

Dags för skönhetssömn o ladda för jobb imorn bitti!

Natti natti ♥

Sanering av badrum!

En flaska cilit bang, en halv flaska diskmedel, 5 svampar, två disktrasor o en diskborste senare (typ 4 h) e jag riktigt nöjd med mitt badrum! E det inte rent nu så lär det aldrig bli det..
Fy fan på ren svenska va äckligt det e att rensa brunnar.. o under badkar.. Måste bli bättre på att städa där oftare.. höll på att spy.. inte bara en gång.. Usch fy o blä! Men nu e det skinande rent, slickbar toa o golv!
Besparar er en äcklig före bild o erbjuder något vackert istället! ;o)



Mattan e i tvättmaskin!

Nu ska jag tvätta mig själv o sedan blir det en tripp ner till Varberg med Angie o hälsa på Erica o Ellie pellie!!

So long ♥

2+2=2?

Klurigt va? Men nu ska jag visa er hur det går till! Har fått dille på skålar o fat på fot men hittar inga som jag tycker e roliga eller så e dem svindyra! Så igår va Angie o jag en sväng på hemma butiken på Freeport o spanade lite.. Fick då syn på dessa skålar o tallrikar:



Som numera ser ut såhär:



Voíla! 2 kakfat eller ljusstakar eller whatever you want! Tror varje del kostade typ 27kr så ett kakfat för 50spänn känns helt ok. En tub Karlssons klister bara så e det klart!

Det va dagens pysseltips! Nu ska jag ägna mig åt dagens städprojekt.. Sanering av badrum (då ingår skura bakom badkar o sånt äckligt..) Jag drar mig en aning för det därav mina 100 inlägg innan klockan ens e halv 9 på morgonen.. hmmm.. Bara att bita ihop!

So long.. Pausar nog om en stund..

Nya köksluckor..

Vi har äntligen fått nya köksluckor.. missade dock att ta någon "bra" före bild men lägger upp den "bästa" jag orkade leta fram iaf..



Före.. fula luckor och en fet Bengtsson..




After:



Tassåmycke Eksta! Väldigt standard men fan så mycket fräschare iaf!

Va tycks??

Under construction..

Efter diverse påtryckningar från olika håll ska jag försöka mig på lite bloggande igen för typ 100:de gången.. hehe.. Har försökt få lite ordning på designen idag tillsammans med Angie.. Så detta för duga so long..

För övrigt lever livet rätt bra.. E inne på sista veckan shake.. for ever hoppas jag.. Är evinerligt (oj va fint ord jag kom på) trött på att inte få äta.. Men det har hittills resulterat i -24kg ca.. Då hade jag uppehåll under semestern i 5 veckor dock..
Känns helt sjukt men samtidigt så jävla bra, att gå o köpa kläder i stl 38! Fick tom gå tillbaks o byta en skjorta från stl 40 till 38 igår för att det inte ens fanns i min värld att komma i en stl 38.
Det sägs att det tar 1-2 år för hjärnan att hänga med en kraftig o snabb viktnedgång, vilket säkert kan stämma..

Ska uppdatera min senaste tid i lite bilder tänkte jag.. so here you are:



Maria o jag pimplade lite vin o gick ut på stan en sväng..




Baby o jag ute på sjön i somras..




Vicks o jag på Skara sommarlands camping..




Välkomtsdrinken i skara..




Älsklingen o jag tog en roadtripp över dagen till smögen o Grebbestad..




Vi åkte Göteborgshjulet..




Det va faktiskt rätt scary.. gungade en del där uppe..

Liten uppdatering.. har även fått nya köksluckor och blivit invaderad av mjölbaggar, men det skriver jag mer om en annan dag.. ska snacka lite med John Blund nu tror jag..

Puss o godnatt!

RSS 2.0