Mini-Bengtsson 10 dagar!

Skrållan ska förövrigt heta Filippa Bengtsson! Men nu går hon undernamnet skrållan för hon ser ut som en liten skrålla! Mitt fina lilla hjärta! idag har hon fått bada för första gången.. Delade meningar här om hon tyckte om det eller inte.. tvätta håret va nog inte så populärt iaf..





Efteråt va det mysigt iaf! ♥ Goa unge! Finns inte ord för hur mycker kärlek jag känner!

Skrållan!!

Nu har våran lilla skrållan äntligen kommit till världen.. 2 dagar innan BF kikade hon ut! Tisdagen den 20/9 kl 16.33 såg hon världen. 3720g o 50cm lång!
Den underbaraste lilla tjejen i hela världen.. Så fin på alla sätt o vis.. Går ej att beskriva känslan, den är iaf underbar! Att veta att hon e frisk o mår bra värmer i hjärtat.. Dock gick hon ner lite mycket i vikt men det har vi justerat med tillägg nu så hon ska nog allt växa till sig o bli en stor tjej! Mamma o pappas lilla hjärta!



Några minuter gammal! ♥ En lycklig men härjad mamma!


Skrutt-fia..




30 år!

Idag e det den stora dagen! Känns dock som att jag har fyllt år hela veckan! Har fått massa fina paket o imorses kl 6!! blev jag väckt med sång o frukostbricka o fina presenter.. återkommer om det..
Nu väntar jag på svärmor som ville komma förbi en stund och även Erica o Ellie..
Erica fyller oxå år idag så vi ska äta finlunch på stan dagen till ära!

Ikväll kommer mor o far o syrran o Peter o det vankas middag på resturang! Det här verkar bli en lovande dag som jag ser fram emot mycket!

Ha en bra dag alla! ♥

Falskt alarm..

Dem senaste dagarna/kvällarna när jag legat i soffan har det börjat köra i magen o trycker o sticker o gör ont.. inga långa stunder men det kommer då o då.. Det känns väldigt långt ner så därför har jag funderat på om det e förvärkar eller vad det kan vara.. Igår va jag hos BM o hon säger att det är det så då e det väl det.. Inte omöjligt heller med tanke på att det e dags snart.. förhoppningsvis.. precis en vecka idag iaf..
Så igår vid 19.30 tiden satte det igång o höll på hela kvällen fram till ca 23.30.. Man blev ju lite fundersam om det va nåt men sen tog det av o har inte känt nåt sen dess, pyttelite i morses men inget att fundera över iaf..
hmmm..
Nog för att man längtar nu men det får gärna hållas några dagar till. Har lite att stå i nu några dagar.. Idag fyller svärmor 60 år så det e finmiddag ikväll o imorn e det min tur.. igen.. Får besök på dagen o sen kommer syrran med sambo, mor o far  o det blir restaurangbesök på kvällen.. Ska bli kul!

Ska börja dagen med bonde söker fru reprisen som jag missade igår.. Ha en bra dag! ♥

Halv 8 hos mig..

Precis hemkommen från vattengympan.. Det e lika segt varje gång innan man går dit men det e såå skönt efteråt varje gång.. Den bästa delen är avslappningen efter träningen när man bara ligger o flyter i typ 5-10min o bara är..

Ikväll ska det glos på halv 8 hos mig.. fick nämligen nys om att tanta som e huvudperson i kvällens avsnitt bor i Särö och gör sin inhandling i butiken som jag jobbar i.. Sveriges bästa matbutik helt enkelt!



Jag dör...

hur söt e inte den här lille krabaten.. Jag som inte e någon hundälskare, men med en sån här går det ju inte att låta blir.. Ska jag någongång ha en hund då blir det en sån här.. eller en sån som Maria Montazami har.. Den e ju oxå hur söt som hellst.. ser ut som en leksakshund typ..

Men man dör ju bara när man ser den här!! Vill ha! ♥




30års kalas..

I lördags hade jag lite kalas för lite släkt o vänner hemma hos mor o far.. Tog det säkra före det osäkra, en vecka för tidigt... fyller egentligen på fredag.. Det bästa e ju att man faktiskt är "twenty-something" fortfarande, några dagar till iaf.. ;o)
Jag blev iaf supernöjd med hela dagen..(förutom en tårtbotten, men den gick hem trots allt) Mycket trevliga människor o många fina paket blev det.. Har tyvärr inte hunnit packa upp allt än så bilder på det kommer lite senare..

Här är iaf lite bilder (blev dock inte så många tagna tyvärr då jag hade fullt upp hela kvällen)













Tack alla som va med o gjorde "min dag"! ♥

På fredags ska det firas ännu mer om det inte e någon som vill komma ut o se omvärlden.. ;o)

Jägarna 2..

Igår va älsklingen o jag och såg Jägarna 2.. Helt klart sevärd men det e som maestro sa att " ettan e alltid ettan".. Jag som e rätt känslig tyckte den va rätt råa mord jämfört med vanliga svenska trillers, med tanke på äckliga närbilder o sånt..
Kan skriva lite om den men det e ju inget kul för den som vill se den så.. se den! ;o)



Nu ska det riggas för kalas! Ha en bra lördag!

Tårtbak..

Här har vi vart uppe i ottan o bakat tårtbottnar.. kl 5 imorses va det kört.. Men tackar för dem två nätter jag fick sova ordentligt iaf..
Tårtorna går sådär.. första gick åt skogen, men fick förhoppningsvis räddat den någolunda.. orkar inte göra fler iaf.. fyra stora bottnar e gjorda, den sista e i ugnen nu..
Britta tårta är en smart o god variant när det kommer mycket folk!



En av dem fina!


Mycket att stå i..

Oj oj oj.. här rinner dagarna iväg.. Massor att stå i nu dem här dagarna då det vankas 30-årsfest för mig imorgon.. Igår handlades det o idag fick det kompleteringshandlas o fixas mat inför morgondagen.. Mamma o jag har hjälpts åt hela förmiddagen..
Egentligen fyller jag inte förrän nästa fredag men med tanke på att det e rätt nära inpå BF så kändes det lugnast att ta det denna helgen. Inte för att det blir någon röjarfest av förklarliga skäl men ändå kul med lite kalas..  Dock blev det mer gäster än tänkt från början, vilket bara e kul dock.. Festen hålls hemma hos mor o far då det e skönt med lite hjälp + att här är inte så mycket plats..

Så imorn bitti blir det upp i ottan o baka tårta så jag hinner vila lite innan allt drar igång! Ser fram emot det mycket iaf..

Nu ska jag röja upp här lite innan det blir en powernapp.. har för övrigt sovit rätt bra (somnat om iaf) dem två sista nätterna.. hoppas att det håller i sig oxå..

Ikväll ska Maestro o jag gå på bio o se jägarna 2! Hörs vi inte imorn försöker jag på söndag!

So long..

Fredag v 39 (38+0)

13 dagar kvar till BF idag! Nedräkningen pågår för fullt.. Fortfarande lite nervig emellanåt.. Har dock inte haft några känningar än vad jag vet.. Det kommer tryck eller hugg eller stickningar (svårt att förklara) neråt stundtals som kan känns väl ibland.. typ så man måste stanna när man går o sånt.. Känns dock inte som sammandragningar eller att magen blir hård samtidigt så det e nog bara tryck mot bäckenbotten.. Man känner ju när det är "på riktigt" säger ju dem som vet..
Det känns dock/ser ut som att magen sjunkit en del nu iaf.. den "hänger" mer..

I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.

En del barn ökar fortfarande i vikt medan andra magrar.

Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme.

Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen. Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln. Källa: growingpeople.


Sömnproblem o vallningar!

Den sista/sista veckorna har jag jag vaknat i regel mellan kl halv 3 o 4 för att jag måste gå på damernas.. O sen e det kört, DET GÅR INTE ATT SOMNA OM O JAG BLIR GALEN! Kan ligga o vrida o vända mig i timmar.. Oftast så somnar jag om vid 6 halv 7 efter att maestro gått till jobbet o så vaknar jag runt 9-10 o känner mig hur trött som hellst.. sen e jag dock inte så trött på dagen, vilar oftast lite mitt på dagen men behöver inte "sova" oftast.. e vaken mycket längre på kvällarna nu oxå mot va jag brukar vara, dock medvetet för att jag inbillar mig att jag ska bli tröttare o somna om när jag vaknar men icke så.. Vet inte om jag bara kommit in i en ond cirkel eller om det ska fortsätta så här.. Har ju hört o läst att man kan sova dåligt nu här i slutskedet..

O dessa svettattacker ska vi inte heller prata om.. eller jo det e väl därför jag nämner det här.. ;o) Dem kommer över mig flera gånger om dagen.. Totalt genomsvett av ingenting.. Maestro e vansinnig på nätterna när det e korsdrag i hela lägenheten men jag rinner bort annars.. har ändå bytt ut duntäcket mot ett tunt täcke.. Ska det vara så här oxå?!

Så nu har jag klagat/avreagerat mig tillräckligt. Men har någon några tips o tricks mot ovanstående mottages dessa tacksamt! Tur det e inte är så långt kvar nu iaf! Längtar efter våran lilla prutt! ♥


(bild från google)

Första provtagningen gick strålande förövrigt, får se hur nästa går..

Vip-pass på provtagningslabbet..

Det har vart så skönt sen sist jag va hos BM för mina blodvärden för sprutorna har legat bra dem sista gångerna o BM sa då att jag slipper ta fler prover.. måste ju ta två varje gång på samma dag med tre timmars mellanrum, så det e lite småmeck. Plus att mina ådror har typ ärrat igen efter alla stick så det e skitsvårt att få nåt blod av mig.. Den enda tantan på labbet som kunde o var bra hon har slutat fick jag reda på sist.. såå typiskt.. hon kunde väl väntat nån månad eller två?! ;o)
Häromdagen ringde iaf BM o hade pratat med läkarn som ändå tyckte att jag skulle gå o ta ett prov till med tanke på att man inte vet när det är dags trots allt.. alltid bra med färska värden o det e väl sant dock..
Så nu ska jag pallra mig iväg o hoppas att det är någon rutinerad som jobbar o lyckas utan 100 stick! Man tycker kankse att jag borde bara van efter alla dessa provtagningar men jag tror aldrig jag vänjer mig vid det trots att jag nu sticker mig själv varje dag.. Det är inte alla samma sak av någon anledning iaf..

Wish me good luck!

Dagens kraftansträngning!

Maestro har tjötat hål i huvudet på mig att han vill ha piroger.. Så idag fick jag tummen ur (en av mina todo´s idag).. Men shit, det tog längre tid än jag tänkt mig, men efter att ha smakat på en så va det faktiskt värt det.. Mina höfter e dock inte lika glada.. Nu blir det en stund på soffan med benen i högläge..

Fick använt min fina köksmaskin oxå, asbillig o funkar skitbra!





Färdigt resultat!

Airbag..

Har tjatat på Maestro ett tag att han ska få tummen ur att beställa en tid för att koppla ur airbagen i på förarsätet i bilen för babyskyddets skull.. Härom veckan fick han iaf gjort det i morses skulle den lämnas in..
Så JAG upp i ottan o körde bort bilen så maestro fick köra hem mig igen innan han åkte tilll jobbet. Tänkte att jag behöver ingen bil idag o har jag inget val kanske man får gjort lite här hemma oxå.. har lite på min todo- lista. Inga måsten dock men sånt jag vill pilla med..
Iaf lämnade vi in nycklarna i ett brevinkast på bilia o när jag kom hem kom jag på att skrev morgondagens datum på det.. Dem borde dock ha koll men med tanke på att jag verkligen behöver bilen imorn så ringde jag maestro o han ringde bilia för säkerhetsskull..
Svaret har får är - Det finns ingen airbag på förarsätet i den här bilen!
Grattis!
Så här har man offrat ytterligare en dag bil-lös.. ;o) Vi kan ju dock trösta oss med att vi sparar dem pengarna det skulle kostat + att vi inte behöver oroa oss för att den verkligen blev urkopplad om det inte ens fanns någon från början!


Fånge i mitt egna hem..

Det känns så iaf.. Kanske inte va så dumt med två bilar trots allt... har bara en nu o maestros firmabil, men den går ju inte att använda på helgerna.. o just i dag e Maestro iväg på nån bil-dag uppe i skara nånstans..
Har väl dock inte hunnit vänja mig än riktigt + att man e halvt handikappad just nu känns det som.. Inte för att jag egentligen måste ta mig någonstans men ibland e det rätt skönt att komma ut en lite stund iaf..
Buss vet man knappt hur man åker längre med konstiga kort o sms-biljetter.. jaja.. funderar på att ge mig på en promenad ner till stan ändå o möte upp Angela på en fika lite senare!

Igår hade vi väldigt trevligt fredagsmys föresten.. Angela o Micha kom hit på tacos o kladdkaka.. Sedan kollade vi på en film (jag såg halva iaf, o halva i morses..) Bad Teacher med Camerson Diaz o Justin Timberlake.. Helt ok men inte den bästa filmen jag sett..


Fredag o vecka 38 (37+0)

Då va det fredag igen! Tiden springer iväg.. Idag har jag vart hos Barnmorskan igen.. Allt såg bra ut vilket är skönt.. Blodtrycket låg på 110/70. Pruttens hjärtljud va högre än dem brukar.. Har legat på runt 130 idag låg det mellan 140-155.. kan det vara en liten prinsessa trots allt?! Magen hade även vuxit 2 cm, ligger på 35cm nu. Huvudet är fixerat så allt e som det ska! skönt det..
Idag fick jag oxå stränga order (snarare för min egna skull) ang mina sprutor.. Att jag inte ska ta dem om jag känner att det satt igång för annars finns det risk för att jag inte kan få ryggbedövning om jag nu skulle vilja ha det, vilket jag tror att jag vill.. Hellre ringa förlossningen en gång för mycket o fråga...

I vecka 38 är medelkroppslängden 50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm.Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.Källa: growingpeople.se

Idag känner jag mig bättre än igår trots att jag sovit superdåligt inatt.. vaknade klartvaken kl 02.30 o kunde inte somna om.. Fick gå upp o lägga mig o glo på tv tills jag slumrade till vid sex-tiden.. vaknade då direkt av att älsklingen gick upp.. Lyckades iaf somna om i sängen en stund till sen innan det va dags för BM.. Känner mig trots allt inte så trött nu ändå.. Läste oxå att i v 38 att det e/kan vara svårt att sova på nätterna.. så det e väl bara att vänja sig..



Kanske inte världens bästa bild men en bild från idag iaf!

Nu ska jag träffa en kompis o gå o käka lunch på stan!


Mår skumt..

Idag har jag mått skumt hela dagen.. Vaknade tidigt.. Vilade framför tv4play o Robinsson halva morgonen.. Fixade lite med vagnen o tog en dusch. Efter det kände jag mig nästan svimfärdig, illamående o allmänt kass.. Gick o la mig en stund o läste lite o lyssnade på lite mental träning.. Slocknade nästan direkt i närmre tre timmar..
I eftermiddags hade vi tid på banken med ett möte som gick sådär ang bolån.... Så vi får se hur det blir med det där..har iaf lite bättre inblick i det där träsket nu..

Kände mig fortfarande matt med huvudvärk efter mötet o fick vilat lite till.. Efter middagen kändes det bättre men ändå lite skumt.. Hmm.. Hoppas det känns bättre imorn.. Ska till BM på morgonen.. Får kolla med henne om det kan bero på något.. Det e fortfarande ett himla liv i magen titt som tätt iaf så där verkar inte vara något konstigt..

Hörde idag att en tjej från vår föräldrargrupp fött en lite tös inatt.. drygt en vecka för tidigt..

Tillbaks till soffan o lodrätt läge, hörs imorn!

Nu kan prutten komma!

Igår va vi som sagt o hämtade vagnen och babyskyddet. Så nu är det mesta klirrat känns det som.. iaf vad som behövs från start.. Har kommit på mig själv att ha blivit precis så jag inte tänkt att jag skulle bli.. tänker att "-det här e nog bra att ha".. och "-nu blir det inget mer på ett tag".. likförbannat kommer man hem med massa nya grejer som va sååå gulliga eller som "nog" e bra att ha.. jaja.. bortskämd liten prutt från början! ♥ Nu längtar man ihjäl sig verkligen..  Flera dagar nu har jag känns ett tryck neråt o ibland kommer det "kramper" som gör rätt ont.. Vet inte om det är förverkar eller vad det kan vara.. Det e trots allt tre veckor extakt kvar till BF idag så riktigt än borde det inte vara dags.. Har oxå läst att det brukar avta med aktivietet i magen mot slutet för att det inte finns så mycket plats men här härjas det på vill jag lova.. skönt att känna dock!

Vagnen va/är superfin. Det blev en ICandy Apple jogger med tre lufthjul.När vi stod i affären o fick en demostration gick en anna kund förbi o sa att hon hade en likadan o var supernöjd, vilket va skönt att höra i det läget. Hoppas vi blir lika nöjda! 
 Idag har jag iaf strukit sängkläder o bäddat vagnen.. Nu känns det verkligen "på riktigt" när man ser alla saker här hemma..
Är lite bekymdrad bara hur det ska gå med trapporna här.. va inte det lättaste att tråckla upp den här igår o hur ska det gå med en bäbis i.. hmm..
Babyskyddet blir oxå super.. En Britax babysafe plus II heter den med en bas till.. På måndag ska bilen lämnas in o få airbagen urkopplad så vi kan sätta in basen..





Nu fattas bara en liten prutt! ♥

RSS 2.0