Fredag v 39 (38+0)

13 dagar kvar till BF idag! Nedräkningen pågår för fullt.. Fortfarande lite nervig emellanåt.. Har dock inte haft några känningar än vad jag vet.. Det kommer tryck eller hugg eller stickningar (svårt att förklara) neråt stundtals som kan känns väl ibland.. typ så man måste stanna när man går o sånt.. Känns dock inte som sammandragningar eller att magen blir hård samtidigt så det e nog bara tryck mot bäckenbotten.. Man känner ju när det är "på riktigt" säger ju dem som vet..
Det känns dock/ser ut som att magen sjunkit en del nu iaf.. den "hänger" mer..

I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.

En del barn ökar fortfarande i vikt medan andra magrar.

Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme.

Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen. Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln. Källa: growingpeople.


Kommentarer
Postat av: Angela

Fin magen du har min vän <3<3 Puss

2011-09-09 @ 14:26:51
URL: http://angelasand.blogg.se/
Postat av: Ita

Jag lovar, du kommer känna när det är dags... Men visst e det lurigt när man inte vet vad man ska "leta/känna". Vi fick det förklarat för oss som kraftig mensverk fast värre... Något att gå på kanske. Kan oxå tänka mig att det pÅminner om dina andra anfall... Kram. Jag väntar spänt!!! =)

2011-09-09 @ 21:49:40
URL: http://itapitas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0