Kvällspyssel..

Älsklingen åkte iväg en sväng o då satte min rastlösa kreativa sida in.. Har ju några projekt som ligger... hmm jag som skulle ha nåt att göra när jag va hemma.. vart tog dem dagarna vägen?!
Nåja.. Nu e ett projekt klart iaf.. Har sytt ett nytt överdrag i textilvaxduk till den gamla skötbädden som va sönder..  Lätt som en plätt, tog nog max 30 min o bra blev det.. eller vad tycks?!



Här kommer nog prutten ligga bra..Den gamla såg ju ut såhär...

Nu har jag gjort min väl förtjänt av vattemelon o jordgubbar tycker jag!
Trevlig kväll! ♥

TENS-apparat..

Va tidigare idag o hämtade ut min TENS-apparat som jag fått utskriven av min sjukgymnasten för mina ryggsmärtor.. Prio ett ska vara att använda den nästa gång jag får kramper för att se om den kan lindra.. jag tvivlar på det men e villig att försöka.. Om inte annat kanske den funkar på mina "mindre" smärtor.. känner av samma idag som igår.. jag kan även ha den på höften för foglossningarna..





Hur fungerar en muskelstimulator? En kort förklaring är att vi genom stimulering av den specifika muskelns motoriska nerv når det område vi vill komma åt. Djup eller ytlig muskulatur spelar mindre roll. Träffar du muskelns nerv så kan du faktiskt rekrytera samtliga muskelceller samtidigt om du så vill – vilket ger en mycket bra träningseffekt!

En muskelstimulators fyra viktigaste effekter är:

1. Ökad lokal cirkulation: Ger upp till fyra gånger ökad genomblödning jämfört med vila = återhämtning.

2. Smärtlindring (TENS): Ger för det mesta lindring vid både akut och kronisk smärta.

3. Muskelavslappning: Kan effektivt sänka muskeltonus (förhöjd efter aktivitet) som kramper m.m. Dessa effekter får du i ett och samma program, nämligen: ACTIV RECOVERY = AKTIV ÅTERHÄMTNING, programmet är 24 min långt (du hittar det i kategori SPORT).

4. Träning av lokal muskulatur: Du kan använda stimulatorn till att på ett mycket säkert och effektivt sätt träna upp lokal muskulatur.(Källa:cefar.se)

Dagens shopping..

Det e tur jag ska börja jobba imorn igen så jag inte kommer ha så mycket tid över till att gå i affärer..
I dag kom jag över ett par schyssta sandaler till ett bra pris.. Har ett par lika dana i silver men dem e svåra att ha till allt.. Ett par svarta funkar ju till det mesta.. Platta o bra nu oxå när man inte pallar med klackar.. (om jag nu ever gör det.) Är iaf nöjd..
Andra fyndet blev ett par jeans från H&M Mama.. Nedsatt från 499 till 150kr.. Helt ok tyckte jag o tanken e att dem ska bli ett par jeansshorts.. Har typ INGA underdelar.. iaf inte att ha nu när det e så varmt.. Jeansshorts funkar ju faktiskt till det mesta o förra sommaren bodde jag typ i det.. Annars e inte jeans min grej, mer än strechjeans..





Casual men användbara!

Hos läkarn gick det förövrig bra.. Förutom att jag kom en halvtimme för sent.. Helt missat tiden.. Det gick bra iaf som sagt.. Jag kör på o jobbar imorn så får vi se.. Tog nya gallprover oxå för att kolla men skulle inte tro att det visar något.. Återstår att se.. Jag fick iaf allergimedicin.. Kände mig som ett vandrande apotek när jag gick ut därifrån med tabletter, ögondroppar, nässpray o bajmedel..

Nu ska jag ta igen mig lite med ett avsnitt rederiet som jag somnade ifrån igår.. ♥

Last day...

Sista dagen på min sjukskrivning.. Skönt att det lite molning emellanåt.. Får jordens ångest om jag inte e ute när det e fint väder.. Ska bli skönt att bara ta det lungt idag o vila upp mig inför imorn.. Första arbetsdagen på typ 2 månader..
Igår fick jag dock en skum värk under revbenet o bak i ryggen.. Dock en form av smärta jag brukar känna av men som inte e så stark. Men dem sista dagarna har det känts mer o mer.. Har inbillat mig att det är muskulärt men igår va jag helt säker på att det kommer innifrån... Det kommer oftast/alltid efter jag ätit oxå.. Så det e nog gallan som spökar trots allt..

Nu ska jag strax iväg på mig, förhoppningsvis, sista läkarbesök på ett tag.. Får se vad hon säger.. Måste kolla upp hur länge jag kan ta mina starka tabletter om jag måste o ska även kolla med min allergi.. E det mycket pollen nu?! Det kliar i munnen på mig konstant nästan så jag blir galen trots mina tabletter..


Det blev en dag på stranden..

Har haft en skön dag ute i solen.. Åkte till ett litet avskilt ställe där jag kunde ligga/sitta helt för mig själv o bara lyssna på vågskvalpen.. Hade med mig lite lunchmat o tidningar.. Tror jag lyckades bränna mig lite trots att jag tyckte jag va duktigt på att smörja in mig ordentligt.. jaja, risk för att det inte blir så mycket mer sol för mig på ett tag.. imorn ska det ju bli skit väder..
Nåväl, efter ett tag i min ensamhet slöt Angie upp och lite senare även älsklingen som slutade tidigare från jobbet.. Fika i den varma solen fick avsluta strandvisiten..

Några bilder av min utsikt idag..


Precis en sån här eka har vi.. Detta e dock inte vår..



Min goda lunch.. Allt smakar bättre ute i naturen..




Nu e det dags för en dusch o ta bort all solkräm o salt.. Sen ska jag titta på när älsklingen bygger pruttbyrå!!! ♥

Trevligt kväll mina vänner!

IKEA

Vi va ju på IKEA i måndagskväll.. För i söndags när vi sprang igenom upptäckte vi att det va massa rea.. O precis på den möbeln vi tänkt köpa..Hade ingen plats att ta hem dem då..
Så nu har vi löst en massa förvaring. Vi köpte en vit MALM-byrå till pruttens alla grejer o två st expedit-hyllor till pruttens framtida rum.. Superbra priser på IKEA nu.. Så vi passade på.. Ännu bättre blir det när man har en mamma som jobbar där..
Så nu börjar det mesta arta sig här hemma!! Blir montering till helgen el ikväll ev..


2 days to go..

Idag e det onsdag o 2 dagar kvar tills jag ska börja jobba igen.. Det ska faktiskt bli kul.. Få bli lite social igen.. Lite typiskt e ju att NU börjar vädret bli bra.. men men.. det kanske e skönt pga värmen.. Tycker inte jag känner mig så svullen än men det kommer väl troligen.. Känner mig skön i kroppen efter gårdagens gympa oxå!

Idag har jag bara bokat in massage (den jag trodde va igår) nu kl 10  o sen funderar jag på att åka lägga mig o steka nånstans.. Ta vara på dem sista "lediga" timmarna..

Ha en toppenonsdag! ♥




Vattengympa 2..

Idag va det dags för vattengympa igen.. Skönt men nu e jag heeelt färdig.. Det känns i ryggen efteråt men det e bara skönt..

Förövrigt hade jag tagit fel dag på massagen, den e imorn istället så jag fick snällt åka hem igen.. Resten av eftermiddagen spenderades på Angies altan med god fika i solen.. Shit va varmt det har vart idag..

Som sagt, helt färdig nu efter att ha grejat lite hemma oxå.. får bli ett roligare inlägg imorn.. Håll tillgodo..

Ha en superkväll allihop! ♥

Strålande sol!!

Vaknade upp till en strålande dag! Mycket trevligt med lite sol, men oxå lite stressande att man "måste" vara ute.. Hmm..
Dagen startade iaf med föräldragrupp.. Idag har vi pratat förlossning mestadels.. Alla skeden o andning o det sista fick vi se en liten film.. Nästa vecka väntar studiebesök på förlossningen i Varberg! Det ska bli spännande..

E typ hemma o vänder nu.. Har packat några fler tradera-paket att skicka iväg o ska röja upp här hemma lite nu innan jag ska iväg på massage.. Igår va jag hos kiroprakorn äntligen o det känns skönt idag..

EFter massagen ska jag försöka fånga lite sol på Angies altan.

I eftermiddag väntar vattengympa o ikväll ska jag se om symaskinen åker fram..
Fullt ös medvetslös!

Ha en bra dag mina vänner! ♥


På väg till...


Ny skötbädd..

Skötbordet vi köpte häromdagen va i superfint skick förutom dynan som låg på..Den e sprucken i en kanten.. Har dock inte kollat upp vad en ny kostar att köpa eller om det ens finns att köpa..?!
Idag sprang jag iaf på lite textilvaxduk som jag tänker sy ett överdrag av.. Man kan ju fundera på mitt färgval vilket blev blå/blågrön/turkos.. nånstans däremellan.. Tänkte mest på att det ska matcha färgerna i badrummet som går i turkos än på prutten i detta fall.. Tycker dock det passar bra till en liten tös oxå, får väl lägga på en rosa handduk i värsta fall.. ;o) Köpte även en separat skötbädd i Ullared sist,  som jag tror kommer få ligga på i början när prutten e mini.. Den andra dynan e ju hur stor som hellst för ett litet spädbarn.. Tycker den andra känns lite mer ombonad oxå!
Hur som hellst blir det nog bra o prutten lär va den siste som bryr sig om färgen iaf!



Här e skötbordet iaf o den gamla dynan.. Just nu står det bara på tvättmaskinen i väntan på att fästas på väggen!



Den lilla prickan!



Hmm.. Nu ser faktiskt färgen mer blå ut än turkos som jag hade velat.. Skitsamma, denna färg får det blir iaf! Den svarta rande är kardborreband!




Prutten växer..

Imorses var jag hos barnmorskan igen.. Prover o vägning av mig o mätning o hjärtljud koll på prutten.. Både prutten o jag växer som vi ska.. Jag kanske växer lite FÖR mycket.. Har fått upp nästan 10kg!!! Känns sådär.. samtidigt kan jag ju ha alla kläder o byxor fortfarande så det känns inte som att det e så mycket..
Mitt blodsocker va bra men blodvärdet sådär.. Så nu har jag vrängt i mig massa jordgubbar i hopp om att inte behöva äta massa järntabletter..

Nu ska jag fortsätta med dagens bestyr.. Skicka iväg lite tradera prylar, besök hos kiropraktorn o senare IKEA.. Börja även förbereda mig mentalt för att börja jobba på fredag!!

Keep in touch.. ♥





Tradera..

Va trött man blir när allt försvinner..
Nåväl.. Häromdagen efter allt röjande här hemma fick jag ihop lite kläder jag tänkte försöka kränga på Tradera.. Sagt o gjort.. Inte helt fel att få in lite kulor på saker som bara hänger eller ligger i garderoben..
Så nu har jag dödat en timme åt att maila iväg vinnarmail o hoppas att få dela ut massa positiva omdömen till köpare dem kommande dagarna..


Lyckad skötbordsjakt..

Vi slapp åka till Alingsås, åkte nästan dit ändå.. Tog en vända till "Godisfabriken" som ligger på vägen o köpte lite götta o maestro köpte billigt snus..
Vi hittade ett perfekt skötbord, brio vegga, i kållered till en bra peng så vi slog till..
Jag ska bara sy ett nytt överdrag till dynan så det känns lite fräschare.. Annars är det i väldigt fint skick. O dem vi köpte det av var supertrevliga.

Efter en lunch o en sväng på IKEA fick vi trevligt fika besök hemma.
Nu väntar lite mailande o kvällsmat.

Ha en trevlig kväll! ♥

Söndag, sol och skötbordsjakt..

Nu ska maestro o jag ut på skötbordsjakt.. Har ringt på en annons o ska åka o kika iaf.. Har hittat ett i Kållered så vi tur slipper vi åka till Alingsås..

Det lutar åt ett sånt här..



Over and out!

Baksmällan 2

Efter lite div "måste göra" saker hemma o storhandling blev det Thaimat till middag.. Nu har vi precis kommit hem efter ett biobesök.. Vi såg Baksmällan 2.. Rolig men smått överdriven för min smak.. Älsklingen va lite besviken över att det inte visades så mycket av vad som hänt under tiden.. Men helt klart sevärd, dock inte på bio kanske..
Nu blir det soffhäng..
Ha en trevlig kväll!


Lyckad midsommar..

Det blev en riktigt mysig midsommar med det mesta av vad det innebär.. Förutom ett litet missöde på mitten.. Mellan våra destinationer under på dagen la sig älsklingen o jag på soffan för att vila lite o råkade somna såklart.. Vaknade på den utsatta tiden då vi skulle hämta upp våra vänner o åka till festen. Dock kom vi ihyfsad tid ändå o kvällen blev superbra.. Grillning, kubb, lite lekar o trevligt sällskap. Väldigt städad fest måste jag säga vilket jag tyckte va rätt skönt.. O inte en enda bild fick jag tagit under hela dagen.. skandal..

Idag e det trots allt lite segt ändå, det e väl en sån dag.. Solen lyser iaf o det e lite uppiggande.. Får se va dagen har att erbjuda.. Ikväll väntar iaf ett biobesök, baksmällan 2.. Passar bra en dag som denna även fast man inte e fyllesjuk..

Ha en bra dag! ♥


Trevlig midsommar!

Nu ska jag strax iväg o fira midsommar.. Först i Onsala med älsklingen o svärmor. Det vankas sill lucnh o midsommartårta. Beroende på vädret drar vi nog vidare på nåt traditionellt midsommarfirande nånstans i närheten där..
Kvällen kommer spenderas i Billdal hos vänner till vänner.. Där väntar grillning o lite lekar o trevligt sällskap.. Håll gärna tummarna för mig att jag får hålla mig smärtfri... Har ju gått en vecka nu igen o min plan är att börja jobba igen om en vecka! Vill verkligen det!


v 28 (v 27+0)

Ytterligare en vecka på väg.. Prutten växer sakta men säkert.. Märker av mer o mer aktivitet för varje dag.. Mest på kvällar o morgonen. Det e så mysigt att känna men stundtal, när det sprattlar ordentligt, kan det nästan bli jobbigt. Men hellre det än inget liv alls!

Barnet: I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27.

En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern.

Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen, det nyfödda barnet föredrar kontrastrika leksaker i svart och vitt. Precis som ett spädbarn sover det ofödda barnet mycket. Man vet att unga barn har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (REM-sömn, rapid eye movement, snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, barnets mognad och tillväxt: äldre är vakna längre och sover ytligare. Det finns forskare som tror att barn drömmer redan i livmodern och bearbetar det de varit med om. Källa:growingpeople.com

Här e min mage nu.. (bilden tagen igår dock)


Syjunta..

Nu e jag färdig med dagens bestyr o helt slut som artist..

Jag har slagit in lite paket till nära o kära imorn och sista projekten va att fixa älsklingens nya shorts som dem hade lyckats krångla till. Sen har jag sytt in armarna i min midsommarklänning! Så nu ska jag nog vara fit for fight!
Får se om det blir något bloggande imorn.. Om inte så ska jag fira först med sillunch hemma hos svärmor o senare på kvällen med goda vänner!



Hur tänkte dem här?! Nita fast sidofickan i bakfickan typ.. Lite klipp o en söm så va det fixat iaf!



Den här klänningen lutar det åt imorn.. Får se lite på vädret oxå!

Trevligt midsommar om vi inte hörs! Kycklingen blev förövrig superbra! ♥

Invigning av lergrytan..

..som jag fick i julklapp! Så nu blir det väl middag framåt midnatt nån gång.. hehe.. Planeringen går sådär nu när jag inte kan/orkar handla själv.. Har haft sjukt ont i höften/rumpan idag.. Känns att man gått en del!

Nu har datorn kukat ur så den vackra bild jag tagit vill inte komma upp.. återkommer..

Uppdatering:




På turné med madre...

I brist på annat och för att komma ut lite hängde jag med mamma tidigt i morses ut på turné.. Vågar inte berätta vart jag vart... igen..
Trevligt var det iaf o jag har fått handlat lite smått o gott.. hmm.. Har investerat i en amningskudde bl a..



Och en liten midsommarpresent till svärmor, sill lunch väntar hos henne imorgon!



En fin liten tvålpump o ett foto i ram på mig o maestro.. Dock ett rätt gammalt kort, men hon tycker om det så då ska hon få det..

En liten hint om vart jag varit för er som ej förstod det..



Nu e jag helt slut i kropp o knopp.. Vila väntar sedan åka o handla igen.. fast mat denna gång!

Följ mig..

Följ min blogg med Bloglovin

Ny sysselsättning..

Har skaffat mig ett litet projekt.. Får se när jag ska börja ta mig för det, kanske redan ikväll i brist på annat.. Kan ni gissa va ska bli?!


3 månader kvar...

IDag e det exakt tre månader kvar till BF.. 22 september ska storken anlända säger dem som vet.. Har dock läst att 7 av 10 först föderskor går över tiden.. Hoppas inte det, det e ju jobbigt att vänta som det e.. ;o)

Detta betyder oxå att det e knappt tre månader till jag fyller år o det e ju 30 denna gång.. Dem planerna ligger rätt så mycket på is känns det som.. Känns ju inte riktigt prio..Spännande o se om jag får fira på BB..


Baby to be-box!

Igår hämtade jag ut min baby to be box på Apoteksgruppen.. Hittade nån sida på internet där man kunde få en sån.. Gratis e gott! ;o)
Den innehöll iaf nappar, babyvårdprover från Sebamed, en sked från Bambino, tuggummi till mamma och en tidning, Föräldrar o barn! Riktigt trevligt!
Har även beställt en babybox från Babyproffsen men den har jag inte hämtat än..


Vattengympa!

Nyss hemkommen från vattengympan som sjukgymnasten skickade mig till.. Glatt överraskad måste jag säga.. Hade typ inga förväntningar alls förvisso.. Visste ingenting.. Men det visade sig vara endast för gravida och shit va gravida dem flesta var! Trevliga tjejer, dem flesta kändes dock lite äldre..
Känns redan nu att man aktiverat, speciellt, ryggen.. Har väl jordens träningsvärk imorn kan jag tänka mig.. Men det e skönt när det känns att man gjort nåt!

Fick även ett frikort inom sjukvården idag så nu har jag fri sjukvård o högkostnadsskyddet på apoteket e nått för länge sen så nu e det oxå gratis.. Man har ju lagt en del pengar på alla krämper nu...



Nu hoppas jag älsklingen kommer hem snart för min Rederiet abstinens börjar sätta in...
Trevlig kväll! ♥


Fyndat...

Efter massagen gick jag en sväng på Kungsmässan.. Mest i brist på annat.. Slank in på Kicks o lyckades fynda måste jag säga.. Då priset på redan va bra tyckte jag så blev det ännu bättre i kassan.. 49kr betalade jag för båda två!


Dagens to do..

Vaknade tidigt imorses av att någon snurrade o sparkade o hade sig i magen..♥ Tyckte minsan att jag skulle kliva upp.. Så det va bara att lyda.. Somnade dock om på soffan efter frukosten o det va skönt..
Nu hag har gjort mig redo för att åka ner på massage o sedan handla lite..
I eftermiddag ska jag på vattengympa hos sjukgymnasten.. Första gången jag ska på vattengympa så det ska bli spännande.. Ska vara bra för rygg o bäcken säger dem som vet så jag vill gärna prova iaf.. Passade på att prova mina badkläder förut oxå men dem funkar än så länge iaf..
Det e mina kraftansträngningar idag..

So long.. ♥

Familjerådgivning..

Igår va det andra träffen med föräldragruppen.. Det va en kille från familjerådgivningen som va där o pratade om vårt "nya kommande liv".. Intressant faktiskt.. Det är ju svårt att förstå hur det kommer att bli när det kommer en liten men man tvivlar ju inte på att all/mycket uppmärksamhet kommer gå till barnet.. Det är lätt att glömma av varandra o vara man o kvinna istället för mamma o pappa hela tiden.. Som han uttryckte på ett ställe - vem vill ligga med sin pappa?! Nyttigt med en tankeställare ibland...



Den här familje verkar det ju ha gått bra för iaf... ♥


Övar på bullmamma rollen..

Efter lite vila fick jag ny energi.. Vilket resulterade i lite bakande.. Fick utnyttjat min fina julklapp (en bosch köksmaskin) som gjorde en perfekt deg till mina bullar! Självklart va jag ju tvungen att smaka så dem blev godkända på en... eller 2 hittills..


Perfekt deg!


Färdigjästa bullar på väg in i ugnen!



Färdigt smaskigt resultat! ♥


Måndag igen..

Måndag igen o jag känner mig lite härjad efter helgens anfall.. Blir att ta det lilla lugna idag oxå.. Har inget på schemat ändå förutom föräldragrupp senare i eftermiddag/kväll..  I dag ska det komma nån familjeterapeut o pratat om relationer o om hur det blir att bli tre mm.. Får se va det kan ge...

So long.. ♥

Inte så skön söndag, tyvärr..

Det blev ingen bra söndag.. Har bara vilat o inte ätit något konstigt, ändå fått ont igen.. Tur jag har världens bästa man som tar hand om mig när det blir jobbigt! ♥
Får bli fortsatt viloläge för mig ikväll...


Sköna söndag!

Lördagskvällen spenderade med god middag hemma o sen blev det en sväng upp till mor o o far där min syster var o hälsade på med sin sambo..  Där stod snacks o v75 på kvällschemat så det va bara att joina.. Älsklingen o jag lämnade in en snabb harry innan starten men det blev ingen storvinst denna gången heller..

Dock slutade kvällen i kramper för min del.. Trodde jag hade/skulle få en bra period nu men icke så.. Nästan två veckor hade ju gått nu sen sist.. Hoppas inte det e en intensivperiod på gång nu igen bara...
Detta resulterade i en sen kväll/natt igår.. somnade runt tre tiden i natt så idag vaknade vi vid 11.30 tiden o har precis ätit en sen med god frukost..
Får se vad som händer idag.. Förmodligen soffhäng för att ta det lilla lungna.. Några avsnitt rederiet kanske.. hehe

Ha en bra söndag! ♥


Ordning på diskbänken!

Yes, nu äntligen.. Efter ett par vändor till IKEA fick jag ihop det.. Hade köpt för stora krokar igår så det fick blir en vända idag igen.. Hade ändå inget bättre för mig i regnet då Maestro e inne på STCC.. Jag fick faktiskt frågan (för en gångs skull) att följa med men tackade som ödmjukast nej, tror inte det e nåt för mig...

Här är resultatet iaf:



Nu ska jag ta tag i mitt tradera projekt.. iaf börja fota lite kläder!

So long.. ♥

Mini-Kräftskiva!

Igår blev det fredagsmys så det stod härliga till!
Älsklingen o jag hade en tidig mini kräftskiva med kräftor, räkor, aioli, vitlöksbröd, västerbottepaj, grönsaker mm
Väldigt smarrigt! Det enda som saknades va bubblet men det funkade bra med Fanta o Ramlösa.. Slipper ju huvudvärken idag iaf.. ;o)










I väntan på fredagsmys...

Har vart iväg på en trevlig IKEA date med Vickan nu. Vi skulle inte ha nåt speciellt men lyckades ändå komma därifrån med några saker..  Bla en stång till köket att sätta upp ovanför diskbänken så man kan hänga saker där, få bort det från diskbänken helt enkelt!
Fick även en bok gratis med lite kakrecept i.. Himla trevligt..

Nu ska jag vila lite i väntan på min käraste o fredagsmyset ikväll som blir:



Ska bli smaskens.. Riktig havskräfton från Hamburgsund o lite räkor. Har gjort en västerbottenpaj o lite andra tillbehöver ska nog göra susen..

Trevlig fredagskväll! ♥

Rederiet!

Just nu hålller jag o maestro på o plöjer Rederiet från starten.. Det lär ta ett tag med tanke på att det e 20 SÄSONGER!!! Helt galet..En riktig långkörare... Vi e iaf inne på säsong 2 nu med Jussi Toulla, KK, Henric Bjurhed mfl för er som kommer ihåg.. Vissa bitar minns man väl men mycket har man förträngt.. Jag va iaf en riktigt Reddan-sucker då det begav sig..



Har precis sett klart avsnittet jag somnade ifrån igår kväll.. Trevligt med en ny hobby nu när man e helt färdig på kvällarna! ♥

V 27 (v 26+0)

Fredag o ny gravidvecka! Hela 26 veckor e färdig bakta.. Älsklingen tycker jag ska höja upp värmen så det ska gå lite fortare.. Önskar ibland att man kunde.. Lite otåligt här hemma som sagt..

Nu har jag fått vara bra i en o en halv vecka.. Nästan så jag inte vågra skriva det här, för varje gång jag gjort det så har jag fått ont.. peppar peppar..

Igår var jag hos sjukgymnasten igen. Va dock bara där o vände typ. Fick en tid till vattengympa nästa vecka o lite övningar för höften (för foglossningar)... 

I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm.

Hårstråna på huvudet är fortfarande små, tunna och bleka utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. De är ofta bara någon millimeter långa.

Barnet kan öppna sina ögon och börjar bli känsligt för ljus. Vid en klinisk undersökning med amnioskop (ett rör som man via kvinnans slida för in genom livmoderhalsen upp till fosterhinnorna) ser man att barnet försöker skydda sina ögon från instrumentets ljuskälla genom att vända sig bort eller sätta sina händer för ögonen. Man ser också att hjärtfrekvensen ökar som tecken på stress när fostret utsätts för ljusstimuli. (källa: growingpeople.se)

 


Bra start på en fin dag...

Godmorgon!
Startar dagen med en smarrig frukost!


Idag verkar bli en fin dag.. Solen har ju lyst med sin frånvaro några dagar nu igen.. Man blir så mycket piggare o gladare av fint väder.. Så nu e planen att röja upp lite mer här hemma, börjar dock likna ett hem igen efter en vända till återvinningsstationen igår med fyra säckar, 10 papperkassar o lite annat smått o gott som skulle slängas eller skänkas..

Har tid hos sjukgymnasten om en stund.. Typiskt men skönt att jag inte fått ont nu på drygt en vecka.. Jag har provat tensemaskinen jag fick låna några gånger men inte kunnat prova på det som den va till för.. Får se vad hon säger om det.. Verkar som jag ska få nån plats på vattengymna o nån stabiliseringsgympa för foglossningarna.

Ikväll kommer en försäkringssnubbe hem till oss o ska prata barnförsäkringar.. känns som det kan vara intressant..

Ska försöka hinna med o få lite sol oxå tänkte jag så dags att ta tag i dagens bestyr!

Ha en bra dag! ♥


Blåsig onsdag..

Perfekt väder för mer röjning.. Det värsta e att det blir bara stökigare o stökigare här hemma ju mer jag röjer.. Men ikväll blir det en sväng med en STOR bil till klovsten o slänga massa bröte!! Såå skönt.. Ska se om jag hinner lägga ut lite grejer på tradera idag oxå annars får det blir morgondagens projekt..

Ska börja denna sega dag ( känns i kroppen att man inte e van vid att härja så mycket nu för tiden) med en massage på jobbet. Senare får jag besök av fina Angela. Så du får hålla tillgodo för hur här ser ut, man får typ slå sig in.. ;o)


Röjning pågår..

Jag har fått värsta städ o röj nojjan.. Har röjt i garderoben nu.. e inne på andra dagen.. Det tar sin lilla tid, man e inte riktigt lika alärt nu för  tiden kan man säga.. Måste sätta sig ner emellanåt.. Mina foglossningar som jag inte har jätteproblem med än iaf, gör sig påminda när jag stått o härjat för lång tid..
Det e sååå skönt att bara slänga grejer o göra riktig plats till allt som bara blir inslängt!



Olika högar till olika ändamål.. Har en tjej på jobbet jag brukar sticka till mina gamla avlagda kläder.. Hon blir skit glad o trodde inte sina öron när jag sa att jag hade en säck till.. Några grejer ska jag försöka kränga på Tradera tänkte jag.. Värt ett försökt iaf..



Som synes så är typ hela lägenheten upponer.. bilderne e från igår så idag ser det värre ut vill jag lova.. Så bara att keep going... ♥

Hektisk morgon!

Kom precis hem o e helt slut.. Har härjat sen halv sju i morses..
Dagen startade med blodprovstagning för att kolla min dos på fragminsprutorna, direkt efter det upp på första mötet med föräldragruppen. Det va riktigt trevligt. Känns som en riktigt bra grupp, några man kände igen men inte känner alls.. Maestro kände däremot ett par som han gått i skolan tillsammans med resp jobbat ihop med.. Vi pratade mest om vad vi vill få ut av mötena o sedan fick vi se en film om amning o därefter lite andningsövningar. Det var vår egna barmorska som höll i mötet o det va trevligt.
Efter det fick jag springa tillbaks till provtagningen o ta ett nytt prov o direkt därifrån till massage på jobbet..
Nu e jag äntligen hemma efter att ha handlat några småsaker.. Får bli en powernapp nu innan jag ska ta tag i lite bestyr i hemmet!


Ullared...

I söndags va vi lite sega o fantasin va dålig.. Men då kläcktes idén på att åka ner till Ullared, ev kanske det fanns/finns nåt skötbord där till en bra peng..
En timme senare satt i vi bilen o tre timmare senare va vi på väg därifrån med allt utom ett skötbord.. hehe.. Nej, nåt skötbord fanns det inte, som passade oss iaf, men vi fick med massa andra saker vi kommer behöva framöver..
Vet att vi e kanske lite tidigt ute men man blir så ivrig o vill ha allt direkt o hellst vill jag föda imorn ( o självklart vara färdig jäst då alltså) hehe.. Samtidigt skönt att fixa lite så man slipper allt i sista minuten sen..
Vi fick iaf tag på en skötbädd, sängkläder till både säng o vagga, lite kläder.. Stackars barn, det kommer se könlöst ut.. hehe.. allt i vit, beige el gult..
Maestro köpte faktiskt en stålmannenbody han tyckte va fin - ifall det blir en pojk.. Då kontrade jag med ett par rosa strumpor iaf!
Det får bli till att skicka nära o kära att köpa rosa el blå kläder från BB i höst istället..









Mysig helg o krampuppehållsrekord!

Det har gått en hel vecka utan kramper! Sååå skönt.. Får se om det håller i sig nu.. Det roliga är att hela den här helgen har vart fylld med massa onyttig mat så som Donken, grillning, chips, godis o senast igår en pizza! Inga känningar överhuvudtaget.. Därav blir man ju mer misstänksam att det kanske inte är gallsten trots allt?! Eller så e jag bara inne i en bra period.. Återstår att se som sagt..

I lördags kväll var vi hemma hos goda vänner o grillade o hade en jättemysig kväll.. Det bjöds på grillspett, hemma gjorda hamburgare, crisscross potatis, sallad o god sås! Till efterrätt hade jag bakat en supersmarrig rabarberpaj som vi tryckte ner i våra mätta magar.. Dem har precis flyttat oxå så det va kul att se deras nya lägenhet. Vi satt ute tills tre filtar inte räckte o myggen började komma.. Vi fick även höra en jätteroligt nyhet!...


Skötbordsjakt!

Idag har min sambo o jag ränt runt i gbg o letat efter ett skötbord.. eller kollat hur dem ser ut om inte annat.. Vi vill ha ett vägghängt för inget annat får plats i vårt badrum.. Känns som att det blir krångligt att ha skötbordet i sovrummet när man behöver byta mitt i natten o sånt..eller?!

Iaf e vi inne på Brios vegga eller wall... Funderar oxå på att ev köpa ett begagnat, dem kostar ändå en del.. Speciellt när man lagt en del pengar på massa annat nytt!



Nu ska vi iväg o grilla hos några vänner! Ha en toppenkväll allihop! ♥

Äntligen..

Äntligen har jag fått planterat nya blommor i den enda stackars blomlådan på balkongen.. Brukar vara tidig med det men inte i år inte! Gick en liten sväng på freeport förut oxå o hittade en rund vaxduk i Hemma butiken som fick följa med hem.. Tycker det ser lite trevligare ut + att det e lätt att torka av..





Så nu har jag lyckats med konststycket att få in i princip alla färger på balkongen.. Blå dynor, grön duk, rosa parasoll o blommor, gräsgrön matta.. jaja, e det sommar så e det!

Annars idag har jag vart på IKEA en sväng med en arbetskamrat o hennes lille son, efter det blev det en trevlig lunch i kungsbacka! Kul att komma ut lite o vara lite social. Tack för idag Carita! ♥

v 26 (25+0)

Idag går jag in i vecka 26, 25 fullgångna veckor avklarade.. Det e jordens hallå i magen.. Speciellt på kvällen el natten..Vilket är skönt , barnmorskan säger att det e ett friskhetstecken o det e bra..
Har sista dagarna känt en otrolig längtan efter den lille prutten.. Känns som att det e 100 år kvar.. Fast när man tänker tillbaks så har dem här 25 veckorna gått otroligt fort..



I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm. 

Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner.

Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar. (info growingpeople.se)

Enligt min bok ser prutten ut så här nu:




Ett barn blir till..

Har köpt en bok jag blivit tipsad om.. Den heter Ett barn blir till. Den är verkligen jättefin o bilderna i den är helt otroliga.. Hur coolt som hellst att man kan ta/få sådana bilder!
Det e taget bilder från spermie o ägg, man kan se när spermien tränger in i ägget o sen hur barnet ser ut vecka till vecka fram till förlossningen.. Verkligen ett tips till blivande föräldrar.. Jag köpte min på bokias hemsida.. Det skillde 130kr från butikspris o gick jättesmidigt!





Grymma bilder som sagt.. Imorn går jag in i vecka 26 (25+0).. Får se en bild då..

Trevlig kväll! ♥


Torsdag o marknad i kobacka town!

Första torsdagen i månaden är det marknad i kungsbacka.. Eftersom det va röd dag förra torsdagen blev det denna istället! Vaknade med ösregn men tänkte ändå gå ner en sväng..
Tog med Maria o vi va nästan ensamma kändes det som.. O inte va det en stor marknad.. Fick iaf köpt mina första svenska jordgubbar o lite bröd med mig hem...
Efteråt blev det en fika hemma hos Maria..
Nu e jag hemma o ska vila mig en stund.. Ska till mamma o hjälpa henne med några grejer senare i eftermiddag!



So long.. ♥

Pruttkläder!

Äntligen har jag köppt mina första kläder till lillprutten! Skickade efter från Linus o Lotta! Har spanat in bodyn i affären men stl har vart slut o när jag fick det fraktfritt slog jag till!



En älsklingsbody o strumpor från Lundmyr of sweden o ett par mysig velourbyxor i grått! Så gulligt så man dör ju.. Det värsta e att man längtar ännu mer nu.. Nästa projekt blir ett skötbord! Lutar åt ett vägghängt då vi lär få bo kvar här ett tag o inte har så mycket plats över! ♥

Onsdag

Idag e det onsdag o jag väntar besök av min kära vän Angela! Vi ska pyssla naglar o fika.. Jag har bakat kladdkakemuffins.. Hoppas dem blev bra bara..

Igår va vi på kalas hos maestros systerdotter som fyllde 9 år! Hennes lilla syster på snart sju år är väldig fascinerad över bäbisen i magen.. Hon tyckte jag hade världens största mage!!
Sen frågade hon mig:
-När kommer din bäbis ut?
-Efter sommaren, svarade jag
- Har den kommit när mamma fyller år? (i november)
-Ja det har den..
-Kan du ta med den då?!

Hehe.. Hon va för söt lilltjejen!

Nu ska jag fixa ordning mig för lite innan Angie kommer! ♥



Nybakta muffins på nybyggt kakfat!


Loppisfynd!

Mamma o jag slank in på en loppis i Hamburgsund o jag hittade dessa grejer.. Karaffen är dock från en garagefsg i Gottskär som älsklingen o jag hamnade på igår av en slump!
Jag har en liten förkärlek till skålar på fot.. Denna skålen kostade 10kr.. Helt ok pris.. Tallrikarna o muggen ska bli ett kakfat, 30kr totalt.. Karaffen var värd 20kr tyckte jag..




Vilat upp mig på annan ort..

Långhelgen har spenderats i underbara Tegelstrand men min älskling, mor o far.. Stället visade verkligen upp sig från sin vackraste sida.. Vädret har vart kanon o vi har vara slappat o ätit god mat.. Jag klarade mig hela helgen från kramper.. Fick dock ett anfall kvällen innan vi åkte upp och igår slapp jag inte helller..

Lite bilder från helgen:



Stugan vi bodde i!





Grillmaestro!



Nyfiskade o nykokta kräftor till förrätt! mums..



Snyggve o snyggve



Pappa får makriiiiill!!



En tjockis prövar lyckan utan restultat!



Fin gaisare!

  

Vi har massa makrill med hem så imorn blir det nog makrillmiddag igen! Supergott verkligen! ♥

Drömhuset?!

Igår va vi på en husvisning.. Huset i sig är som en dröm för oss.. Unj precis så som man tänker sig.. Nytt o fräscht o fint.. Nackdelen e att det ligger aningen avsides, vilket inte är det största bekymret utan att det som mest stör mig är att det ligger en paddock på tomten.. Inte på tomten men precis bredvid o strax nedanför huset ligger en stor hästgård.. Jag e ju inget big fan av hästar o dessutom allergisk mot dem.. Så därför e kanske inte detta det optimala läget för mig, dock e ju huset det!



Maestro e fruktansvärt sugen på huset har jag förstått.. Dubbelgaraget gör ju inte saken sämre för hans del.. Kan man åka dit en natt o spränga bort paddocken?! Carita om du läser det här så vet jag att det e din kusins, men du behöver ju inte säga att det e jag isf.. ;0)

RSS 2.0